På Dovre stilte det tre søsken fra parringen mellom NV 04 Furunakkens Zorro og Rosenlias Kaisa på Norsk Bretonklubbs prøve.

Begge søstrene Tutsi og Bella fikk hver sin 1. UK !!

Broren Bamse fikk også flotte tilbakemeldinger, men manglet fuglearbeidet han trengte for premie.

Bella som eies av Håvard Stokkerud ble premiert med en 2. UK sist høst, mens Tutsi fikk sin første premie på lørdagen.

”Dette er et kull som vi bare har fått positive tilbakemeldinger på, og hvor alle er brukt på jakt med unntak av en” sier en meget fornøyd Ole Pinderup som sammen med Anne Lærum eier både Zorro, Kaisa, Tutsi og Bamse.

Her er tallkarakterer og kritikken til Tutsi: 5 – 5 – 6 – 4 – 4 – 4.

”I medvind viser Tutsi oss ett glimrende medvindssøk av beste merke. Stor fart, stil og aksjon i god kontakt med fører. Stand, reiser kontrollert enkeltrype og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder. Fortsetter senere sitt energiske søk.Rype letter i området Tutsi befinner seg.En energibunt som er dagens søker.Har tatt vare på og gitt oss ett glimrende fuglearbeide og tildelse 1.UK”.

Så var det Bella sin kritikk: 6 – 6 – 6 – 4 – 4 – 4.

"Bella går et stort anlagt søk. Avdekker terrenget meget godt i god kontakt. Lett fin aksjon og fin stil. Senere går Bella prima i medvind. På slutten av dagen pløyer den flotte søkeren terrenget i herlig driv. Stand foran oss.Reiser djervt rype som ligger presist foran og er rolig i oppflukt og skudd.En sterk hund som får sin velfortjente 1 pr. UK”.

Lars Tangvik og Iris Jensen hadde også tatt med seg hundene sine til Dovre og premie ble det også på disse. US Spesi til Iris fikk en 3. AK, mens den tolv måneder gamle datteren Tia-Maria etter parringen med US Chasse fikk sin første premie etter en fin-fin 2. UK.

På Filefjell var det Sør Norsk unghundmesterskap med fire lokale hunder hvorav Rastorps Fudge til Bjarte Søgaard samt de nye vindgutta til Randi og Rune gikk til finalen. Liatoppens Syklon fikk 1. VKK i kvalikken, mens det ble en 2. VKK på J-Tyfon av Kjerringholm. Men i finalen lyktes ingen av dem. Det gjorde heller ikke US Kuling under den ordinære Filefjellsprøven, tiltross for en sterk 2. VK i kvalifiseringen.

På Hovden gjorde Neadalens Discovery til Ole Verner Hoff nok en meget sterk prestasjon etter å ha nådd nesten helt til topps. En sterk 2.VK finale ble det denne gangen, og er med det ”helt der oppe” i NC høyfjell vinter.

Vi gratulerer!