Neadalens Discovery med 1.VK m/ck på Hovden

 Som så mange andre lovende unghunder fikk Neadalens Discovery(Neadalens Zera-NJCH US Kuling) og eier Ole V.Hoff erfare at overgangen til vinnerklassen er ”bratt”.

Sist høsts jaktstarter forløp uten premieringer og med vekslende tallkarakterer på kritikken. Men noe må ha skjedd, for nå topper han Norgescupen i VK etter en brilljant 2.VK m/ck i finalen på Hovden i helga.

I vår gratulasjonshilsen ba vi derfor Ole om å beskrive overgangen, og hva han har jobbet med i forkant av årets vintersesong:

 ”Det var utrolig deilig å lykkes igjen ,etter en litt treg start i VK. Vi har virkelig fått erfare hvor stor forskjell det er på å stille i kvalitetsklasse kontra vinnerklasse.

Jeg tror erfaring er et nøkkelord. I tillegg snakker vi om unge hunder som ved fylte 2 år skal ut å konkurrere med hunder i "sin beste alder" med masse erfaring.

For min del måtte jeg fokusere mye på å stabilisere søket. Enten gikk Discovery for stort eller så gikk han for smått. Jeg har sett at hunder som har et stort fint søk med mye fart, ikke nødvendigvis har et godt søk. Det handler jo til slutt om å finne fugl, og da må de ha hodet med seg også. Og har de ikke det blir det fort mange støkk.

Jeg som stiller min første fuglehund har også mye å lære. Plutselig skulle vi starte mot , og ikke sammen med en makker. Merket fort at jeg måtte føre hund mer aktivt, og at førerfeil ble belastende.

Dressur er også et element jeg har jobbet mye med. I en alder av 2- 3 år skulle nye grenser testes, og Discovery ble noe egenrådig. Han begynte å jakte for seg selv.

Gode råd måtte hentes inn, og da var det dressur som gjaldt. Ikke nødvendigvis i fjellet, men vanlig grunndressur. Jeg måtte minne hunden min på at det er jeg som er sjefen. Dette medførte at hunden ble mer samarbeidsvillig, og dermed lettere å føre i fjellet.”

Fra prøven på Hovden har vi fått rapporter om vekslende vær og greit med fugl. De som var så heldige og komme med i finalepartiet hadde iflg arrangørens hjemmeside observert over 200 oppflukter ila dagen!!

Noen av disse rypene så sikkert  US Kuling til Randi Halvorsen og Rune Magnussen som også var i finalen.Kuling endte til slutt med en 6.VK.

Men denne helgen var det altså sønnen Discovery som kom i fokus.

Vi gratulerer Vegglifolket og ønsker lykke til i Hemsedal til helga!