Det startet på Tjøllingprøven sist helg da Jessie til Ine Scøyen og Frode Knutsen tok sin første premie. Ine forteller:

”Jessie er resultat av en parring mellom min egen Lundebakkens TD Sandy Spit og Fjellstårsas Mexx. Jessie er kun 13 mnd og kanskje litt ung til å starte på prøve, men etter å ha trent noe på rapphøns og da det virket som hun begynte å skjønne noe av det hun drev på med, meldte vi på lavlandsprøve.

Første slipp varierte mellom lek og henging på makker og omvendt, men innimellom jaktet hun selvstendig og bevisst.

I andre slipp la hun vekk noe av valpenykkene og gikk bevisst inn i diket der det var tett biotop. Jobbet lenge på noe før hun tok fast stand. Fuglen tok til beina etter en del sporing, men Jessie fulgte på og fikk en stor fasan cock på vingene.

Dette resulterte i en 3. UK noe vi er veldig fornøyd med det tatt i betraktning av at dette var hennes første start og hennes lave alder. Det morsomme er at det var samboeren Frode som førte.

Hyggelig dersom denne kombinasjonen blir bra da Mexx er en litt ukjent herremann, men hadde alle kvalitetene jeg var på utkikk etter. Jessie har en søster som det er skutt 7 ryper for i jakta. Imponerende!!Har meldt på flere lavlandsprøver fremover og håper at hun modnes etter hvert”.

3. UK på samme prøven ble det også til Sonja Stuverud og Hans Gjøsliens nye håp Red Garlics Plopp som er etter Irskesjøens Nix og og Nordfjellets Fb Robbyn.

På Dovrefjell denne helgen var det klart for enda en premiedebutant da US Spesiell til Iris Jensen og Lars Tangvik fra Spikkestad fikk en flott 2. AK. Spesi er etter US Seksi og Imingens Lz Toy.

Iris førte Spesi og forteller fra prøven: ”Prøvedagene ble preget av til dels sterk varme, lite vind og vanskelige forhold for hundene. I første slipp finnes begge hundene i stand, men makkers fører rekker å melde stand først og får da lov til å gi sin hund reisingsordre. Det skytes og Spesi er komplett rolig. Under utredning støkker makker to nye ryper, og mens Spesi forblir i ro, går makker t etter. Spesi for da lov til å utrede uten å finne flere fugl.

Hun får flere sjanser utover dagen, men dessverre uten å komme i fugl.

Så tiltross for førstepremiekritikker måtte vi nøye oss med en 2. AK, men er selvfølgelig strålende fornøyd med det”.