US Nansen med 1.VK i Tjølling

US Nansen som eies av Elin Vassbø og Per Tufte må nok regnes som en spesialist på lavland, og er absolutt på hjemmebane når vi snakker om Tjøllingprøven.

”Vi har i høst stilt på to høyfjellsprøver og ellers vært med på Vestfold 1 og NM lavland. Her har vi ikke fått noen tellende resultater, så derfor var det moro å få en premiering nå rett før vinnerklassebilletten gikk ut” forteller Elin.

Det ble en rimelig spesiell vk-kvalifisering på fredag der kun fire hunder på Nansens parti kom seg ”helskinnet” igjennom til finalen. Hele tolv av de nitten hundene som startet ble slått ut før lunsj. Nansen kom videre uten minuser til andre runde. Han får seg her første en stand uten å presentere fugl, senere en støkk før han helt på slutten av slippet finnes i en ny stand. Etter en noe upresis reis med ro i oppflukt og skudd, blir det litt dramatikk da dommer underkjenner førers noe lurvete apportobjekt. Men Nansen apporterer greit dommerens velvoksne fasancoock.

”Det blir veldig spennende utover dagen, og det forsvinner enda flere hunder på grunn av misbrukte sjanser, blant annet to som har fuglearbeid. Men da dommeren setter strek er Nansen på topp, og hans første 1. VK er et faktum! "En premie jeg gjerne deler med de i partiet som vist stor ”sportmanship” og ga signal om at Nansen sto i stand. Uten dem ingen premie, så tusen takk!”avslutter Elin.

Det hadde ikke vært noe mindre fugl i det andre kvalifiseringspartiet, så finalepariet på lørdag besto kun av seks hunder!! Nansen lå her som nummer to etter første runde, men ble senere slått på fugl, før han forsvant i sivet ……

Furunakkens Vilja til Morten Fuglerud gjorde også sine saker bra i Tjølling. Vilja er etter en parring mellom Furunakkens Freya og US Kuling, og den fjorten måneder gamle tispa kunne som den første fra dette kullet innkassere en premie. Morten og Vilja har vært mye å se på jordene rundt om i nedre Lier og fikk nå lønn for all trening ved å hente seg en flott 2.UK!

Premie i helgen ble det også på Narefjellets C-Odin (Setterlys Aldo-Lyngstuas Millenium Polka) til Sonja Stuverud og Hans Gjørslien, med en fin-fin 3. AK. Odin er en ærlig og hardtarbeidende hund som titt og ofte har snust på en premiering, og derfor artig at han nå skulle lykkes igjen.

Vi gratulerer de premierte!