Hun er bosatt i Bjørnevatn i Sør-Varanger kommune. Der bor hun sammen med min samboer og to irsksettere.

Seljesether forteller at hun er oppvokst på bondegård i fine Pasvik.

– Så jeg har hatt dyr rundt meg gjennom hele livet. Men det var ikke før jeg traff min bedre halvdel for ca 10 år siden at hunde- og jaktinteressen kom.

– Jeg er vokst opp med elghunder og min samboer med engelsksettere. Det var helt tilfeldig at vi endte med en irsksetter i 2008, og dette er noe vi ikke har angret på. Pasvikdalens Nemo kom da i hus, og med god oppfølging av oppdrettere ble vi introdusert for jaktprøver og utstillinger.

Dette har resultert i at Nemo kan kalle seg for NUCH og NJ(K)CH. For ett år siden ble det familieforøkelse, da fikk vi Red Dubliners CEN Super Ted som er etter Nemo, og vi håper at han på sikt vil trå i noen av sine fars fotspor.

Mesteparten av tiden blir brukt ute med hundene, både høst og vinter, og mange av de store opplevelsene med hundene er kommet i skogen på jakt.

 

Det vi har vært mest fornøyd med ang valg av rase er blant annet allsidigheten på skog/høyfjell, arbeidsløst og ”hardførhet”. Det er like artig å trekke pulk i uvær som å jakte i solskinn.

 

Som ny DR ønsker jeg å fortsette det gode arbeidet tidligere DR har gjort. Med å gjøre irsksetteren i Finnmark mer synlig. Sammen med andre medlemmer i Finnmark skal vi forsøke å skape et miljø.

 

Utfordringen i Finnmark er de store avstander mellom medlemmene, dette gjør at samlinger blir vanskelig, men tror og håper at så mange som mulig vil stille opp og at oppslutningen vil øke over tid.

 

Håper vi kan øke medlemstallet på sikt og at alle som kjenner noen i Finnmark med Irsksetter henviser dem til vår Facebook-gruppe eller så kan de ta kontakte meg.