Raufjellets Chili med 1.AK på Geilo

 

Vi åpner med å la eier og fører av Raufjellets Chili Jørn Lindtvedt fortelle fra Geiloprøvens siste dag:

”I snødrevet på Geilo i går hadde Chili 4 perfekte fuglearbeid, alle med djerv reis og påfølgende ro.

Chili er et arbeidsjern som alltid går til oppgavene med stor entusiasme og et voldsomt driv. Hun har i barndommen hatt en tendens til å gå litt for tett på fuglen, men klokskapen har kommet sigende og hun er nå flink til å ta vare på sine sjanser.

Startet henne på skogsfuglprøve på onsdag. Hun gikk glimrende i skogen, ble borte etter 90 minutter. Da vi fant henne hadde hun stand på gammeltiur. Denne lettet dessverre før hun fikk vist reis, men en god 2 AK ble det.

Nå er det jakt fremover og så skal jeg stille henne på lavland” forteller en fornøyd eier Jørn Lindtvedt.

Kritikken fra i går lyder: "Chili er en intens jeger som har meget høy fart, flott stil og elegant aksjon. Terrenget dekkes ypperlig der vind og biotoper utnyttes prima. God kontakt med fører. Tar stilfull stand, reiser presist ryper og er rolig i oppflukt og skudd, utreder og får et nytt fuglearbeid med reis under utredning. Chili har senere flere perfekte fuglearbeid med reis og ro i oppflukt og skudd. Chili har apportbevis og kan fortsette sin karriere i vinnerklassen". Geilo 29.9.10 Dommer: Odd Harald Sørbøen.

Fra VK-finalen på Hjerkinn fortelles det om mye fugl og en høydramatisk finale.

Av våre tok både både Tornado med 1.VK kval og 2.VK semi samt Kuling med 4.VK kval og 1.VK semi seg til finalen.

Tornado har her et fuglearbeid som underkjennes og en tomstand, mens Kuling i sitt andre slipp for dagen får et godkjent fuglearbeid med reis.

I sitt tredje slipp får Kuling et nytt fuglearbeide med reis. Etter et par støkksituasjoner finnes han igjen i stand, men denne gangen går han dessverre i skuddet og utgår etter at rypa etter sigende blir "pulverisert" foran Kuling. Trøsten får da være at  Era Bagera av Kjerringholm sørget for at en CACIT også denne helgen havnet hos de røde.

På Jevnaker har Randsfjord fuglehundklubb arrangert skogsfuglprøve. Det meldes om regn og vanskelige forhold og kun fire premieringer ila helgen. Ekstra gledelig da at Skrimfjellets Odin til Linda Bekkevold fikk sin første premiering på skog med en 3.AK! Linda forteller at det tok en stund før hun fant Odin i et tett kratt, og at fuglen hadde gått et godt stykke unna på bakken.Reisen ble derfor laaang før han fikk en orrhøne noe upresist på vingene.

Vi gratulerer!