Når det gjelder Kuling har det gått litt "trått" etter premieren på Kiær hvor det ble 3. VK kval og 2. VK semi.

Stort var det selvfølgelig også med gullet under NM-lag høyfjell.

Men innimellom har Kuling har vært skadet, og plaget med to senestrekker. Men med hjelp av akupunktur og laser, så ser det nå ut til at man har fått orden på beinet hans.

Og resultatene har da også kommet med 2.vk m/ck kval og 2.vk finale i Østfold sist helg samt 2. VK m/ck kval, 5. VK semi og finaleplass under NM lavland denne helgen.

Når det gjelder Randi og Runes nye hund Liatoppens Syklon forteller Randi: ”Syklon har alltid hatt en veldig god appell, og har  ønsket å stå til tjeneste for oss. Med denne iveren til å gjøre noe og samtidig gjøre det riktig, har han vært en lettdressert hund.

Syklon viste tidlig at han var en veldig god fuglebehandler, og da han også har et sterkt standinstinkt har det vært viktig å ikke presse for mye på utviklingen hans. Syklon har vært seint moden søksmessig. En fordel i forhold til utvikling, men samtidig til frustrasjon.

Når man ikke har hatt unghund på en stund blir man bortskjemt med hvor enkelt ting kan være!

På de siste treningsturene i april ”våknet” Syklon søksmessig, men da vi tok opp treningen igjen over sommeren, viste det seg at søket langt fra hadde stabilisert seg slik vi hadde trodd.

Jeg hadde derfor ikke tro på topp-premie da jeg tok med meg Syklon på Kiærprøven 20.-22. august. Men hans første prøvedag skulle vise seg å være en av hans gode dager søksmessig, og når han i tillegg vartet opp med tre fuglearbeid var det stor stas å komme tilbake til hytta med 1. UK på første jaktprøvestart.

Videre utover høsten har han hatt en prøvestart på Kongsvold i tillegg til Norsk Derby. I Derby`n røyk vi ut i semifinalen med den litt sure sjuendeplassen. Det var et parti med mange gode søkere, og moro var det at Syklon var på høyde med de fleste av dem. Dessverre var det små nyanser som skilte oss fra en plass i finalen, men slik skal det også være innen prøvesporten.

Denne helgen hadde vi meldt på en dag på lavland. Syklon hadde bare en lavlandsstart fra tidligere og med lite trening i forkant, var det spennende å se hvordan det ville gå med dagen i Vestfold. Syklon gjorde en virkelig god jobb og viste gjennom mange minutter at han ønsket å finne fugl. Og med dommere som viste utholdenhet og en hund med vilje, ja så ble resultatet at Syklon tilslutt fikk seg et fuglearbeid på en fasan.

Stort var det da dommerne tildelte Syklon en 1. UK”.