Thor og Yatzy

Det var rett etter lunsj på Øståsen ovenfor Kikkut Fjellstue. Neverdalens A`Yatzy skulle ut i sitt andre søk for dagen, og la friskt i vei.

Eier og fører Thor Eide fulgte like friskt på, og i sin iver tok han en ”short-cut” over en liten islagt myrpytt. Og det gikk ikke bedre enn at isen brast ,og Thor sank til bunns i den halv meter dype pytten.Etter et par meter med høye kneløft med vann til godt over knærne var han på trygg grunn igjen,og kunne fortsette slippet ut.

Den som trodde at dette var ”game over” for ekvipasjen vet ikke hva den mannen er laget av,og i sitt tredje slipp for dagen fikk de som fortjent. I tett og nesten ufremkommelig biotop av dvergbjørk og vier trekker Yatzy ann. Hverken fører eller dommer har særlig tro på at det kan sitte fugl her, men etter en kontrollert fremrykning reiser han presist to ryper.Og en våt, men fornøyd fører kunne motta en velfortjent 2.AK.

Dette er for øvrig Yatzy`s åttende 2.AK. ”Han mangler litt på formatet og de gangene han søksmessig har gått til en første, har det vært andre ting som ikke har klaffet” sier en tross alt strålende fornøyd eier.

En annen hund av samme kaliber er Imingens Lz Theo til Anders Rype. Theo er i likhet med Yatzy en sindig kar som sjelden sprekker i fugl, og på fredag vartet han opp med to fine fuglearbeid i terrenget  Uggen mellom Ustaoset og Haugastøl.

Men da forholdene utover dagen ble tyngere valgte dommer Anders Simensrud å avslutte med følgende kritikk:….. ”en meget god jakthund som mangler litt på formatet for å gå til høyeste premie.Tildeles i dag en velfortjent 2.AK.”

Andre resultater fra helgens prøve legges ut etter hvert som de kommer inn.

Anders og Theo