Klubbmesterskapet til avdeling 2 har etterhvert blitt en vel etablert tradisjon, og vi ble igjen tatt imot på beste måte på Farmen til Vestfold Fuglehundklubb i Kvelde.

VFK stiller opp med særdeles godt kvalifiserte dommere/arrangører, i år var det Roar Karlsen og Thore Langerud som ledet oss gjennom dagen.

Terrengene var godt besatt med fugl, og de aller fleste hundene hadde fugl i sine slipp. Klubbmesterskapet er en relativt uhøytidelig seanse, og det dømmes etter NM – lag prinsippet, med pluss- og minuspoeng. (ingen ble slått ut pga diskvalifiserende feil, det gis i stedet minuspoeng).

Det stilte tilslutt 18 hunder til start, 5 i UK og 13 i AK, som gikk ut fordelt på 2 blanda partier.

Etter første runde var det felles lunch i klubbhuset på Farmen, hvor klubben spanderte marsipankake til alle, i anledning sitt 20 års jubileum.

Etter lunch byttet partiene terreng og dommer slik at det skulle bli mest mulig like forhold for alle. Det ble en vellykket og svært trivelig dag, hvor vi fikk se erfarne og dyktige hunder som gjorde sine saker på en utmerket måte, og det var erfarne hunder som ikke gjorde alt etter boka...

Og det var veldig moro å se unghundene, også med førstegangs-eiere, som hadde stor progresjon gjennom dagen, og mange fine prestasjoner. (Dessuten ble det tung kvinnelig dominans på premielista).

Stor takk til VFK v/Roar og Thore for en fin dag, og til Marlis og Linda for et vel gjennomført arrangement!

Vi gratulerer de premierte ekvipasjene:

UK:

Nr 1 og Klubbmester Cherie / Harald Rygh (delt seier)

Nr 1 og Klubbmester Raufjellets Multe / Grethe Amundsen (delt seier)

Nr 3 Lundebakkens FG Queen / Marit Brath Lund

AK:

Nr 1 og Klubbmester ”US” Taco / Grethe Odberg

Nr 2 Skrimfjellets Odin / Linda Bekkevold

Nr 3 J-Lego av Kjerringholm / Elin Vasbø

Her er dommernes poengsummer:

UK : Multe: 38 poeng Cherie: 38 p. Queenie 33 p. Rio 31 p. Tia Maria 31 p.

AK : Taco 61 poeng Odin 59 p. Lego 58 p Chili 54 p Lyng 52 p Fryd 42 p Spesi 41 p Jessie 34 p Sandy 33 p Jackie 32 p Brando 28 p Zita 26 p Blessi 21 p