Utfordringene viste seg å være store for de glade debutantene. De skulle matches mot durkdevne apportører som strihåret Vorsteh, Munsterlandere og én Ungarsk Vizsla. Nå skulle kjente forhold på gressplen og den lokale standa skulle byttes ut med søkapport i tett lyng og vannapport i et brådypt bunnløst tjern - det hele mens regnet pøste ned. 

Føreren av Gagganjunis Makker var tydelig preget av stundens alvor når søkapporten skulle unnagjøres. Det var det ingen grunn til, apporten gikk strålende; 10 poeng! Gulltjønns Ballrom Blitz gjorde også sakene sine bra. Vi var dremed klare for vannapport.

Dette skulle vise seg å bli utfordrende. Makker synes det ikke var noe stas med brådypt vann. Etter å ha plumpet uti fem ganger for deretter å kravle seg opp på land igjen, la han til slutt på svøm og hentet rypa. Avleveringen satt som et skudd. Blitz var vesentlig bedre forberedt. Etter å ha sjekket vannet flere ganger med høyre labb kunne Blitz konstatere at her kunne hun ikke vasse uti. Hun la seg kontrollert på svøm, hentet rypa og leverte den fint til matmor.

Dermed ble det en flott 2. UK på Gulltjønns Ballroom Blitz og Gagganjunis Makker, ført av hhv. Heidi Aandahl og Anders Fledsberg.

Så hvordan gikke det med de andre unghundene? 1. UK på alle sammen.