Slik gikk det:
Fredag:
Fredrik Lian`s Pasvikdalen`s Hero Starter i AK og gjør sine saker veldig bra, Hero går glimrende hele dagen uansett vindretting, mot slutten av dagen går Hero over en liten topp og blir borte, når fører passerer over samme topp sees Hero i en stram stilfull stand langt ute, når de nærmer seg ser fører et rypepar trykke på en barflekk fire fem meter forran Hero, han reiser villig rype på kommando og er rolig i oppflukt og skudd, Hero mangler da 5min. på timen som han fullfører med samme glimrende søk og intensitet, dette gjør at dommeren ikke har noen ting og utsette på Hero og han tildeles en meget flott 1AK.
Pasvikdalen`s Vita Hjertego debutere i VK. Her skulle hun virkelig vise seg fram fra start, Vita trøkker til i første slipp noe voldsomt slik at selv om dommerne hadde hatt kikkert hadde hun vært en prikk i horisonten og  hun utgår (helt rett dømt)
Lørdag:
Fredrik Lian starter også denne dagen i AK og skal stille både Hero og Vita, det skal vise seg at dette også skal bli en fin dag på fjellet for Fredrik og de to røde.
På glass skare og gjennomslags føre går Hero meget godt i første slipp, han finnes i stand, reiser rype presist og er rios, etter andre slipp som går i medvind virker det som om Hero har fått merket det tunge og vanskelige føre og dommerne velger og avslutte Hero med en flott 2AK.
 Når det gjelder Vita Hjertego har hun lagt bak seg gårsdagens VK debut og går i dag glimrende, både i med og motvind i god kontakt med fører, Fredrik ser Vita i stand, men på vei opp går rype som Vita står helt rolig og ser på, dermed står Vita med et fuglearbeid u/reis når 60min. er gått.
Partiet er langt til fjells og har mye terreng igjen og Vita får en mulighet til for å finne seg en rype som det er mulighet og få vist reis på. Hun og makker slippes på og det går ikke lang tid før Vita finnes i ny stand nede i ei li.
Sitert fra fører: - Æ tar frem revolveren og begynner og renne ned mot ho Vita og merke fort at æ ikke klare og stoppe, med revolveren over hode så måtte æ jo bare reise før æ fauk forbi ho, Vita reiser djervt og presist rype og er rolig og det skytes mens æ skjøl enda e i fart.
For disse prestasjonene tildeles Pasvikdalens Vita Hjertego en 1AK. Som er hennes tredje på rad.
 Andre hunder som var stilt i Alta fra kennel Pasvikdalen var Nemo som kom til semifinale  i VK  og Mora til disse tre krabatene, Gagganjunis Varja som gikk helt til finalen på søk uten minuser: I  finalens tredje slippet går Varja et glimrende medvindssøk og finnes i stand, reiser noe forsiktig et rypepar som tar til vingene, Varja ”glemmer” å stoppe og som seg hør og bør i denne klassen utgår.
Det var hele 7 røde i finalen.
Geir Koppen
Pasvikdalens Vita Hjertego
Pasvikdalens Vita Hjertego