«Jeg stilte NO 36944/10 IS Bella (Heggelifjellets Efia /US Kuling) på et reint AK-parti på Nygårdsvatnet på Haugastøl lørdag 13.april i strålende vintervær. Mitt mål for dagen var primært å se hvordan en fuglehundprøve blir avholdt. Jeg var etteranmeldt og stod lenge på venteliste, men fikk heldigvis plass. Så da ble dette debuten både for hund og eier!

Bella som jeg var så heldig å få overta da hun var 5 måneder gammel, har fra første dag vært en prima hund – både på jakt og som familiehund. Men jeg var likevel spent på hvordan dette ville holde mot andre «racere».

Vi ble godt tatt hånd om av de øvrige på partiet, i tillegg til at dommer Svein Kvåle veiledet på en glimrende måte. Bella gjorde sakene sine meget bra og fikk til slutt uttelling i 4.slipp med et komplett fuglearbeid. Uten apportbevis måtte vi i ilden etter endt utredning, men det gikk heldigvis bra. 1 AK var i boks på første forsøk.

Dommerkortet viste for øvrig 6, 5, 6 , 4, 4, 4. Da er det vel bare å takke og bukke!»

Når vi spør litt om hund, eier og bakgrunn svarer Pål Helge:

«For å ta Bella først, så er hun nå litt over 3 år gammel. Jobben med opplæring har jeg i all hovedsak gjort selv. Jeg så tidlig at dette var en hund som hadde mye med seg i fra naturen, og hun har vært enkel og grei å lære opp. Pga at tida ikke strakk til fikk jeg dessverre ikke stilt i UK. Jeg har fått jaktet mye med henne, og format og kapasitet har stadig blitt bedre de to siste jakt- sesongene.

 

Så i vinter bestemte jeg meg for å få testet henne ut på en prøve. En god vinter har resultert i mye snørekjøring så kondisjon/utholdenhet var jeg trygg på. Påska ble benyttet til siste finpussen i fugl.

Jeg har hatt 2 gordonsettere tidligere, men ingen av disse har blitt stilt på prøve. Den siste av disse fikk kreft bare 4 år gammel, og da jeg skulle få tak i ny hund, fant jeg ikke det jeg var ute etter i gordonmiljøet. Så da bestemte jeg meg for at jeg ville prøve en irsksetter. Jeg var da så heldig å få overta Bell fra Henning Loe – som er Bellas oppdretter. Han skulle egentlig ha henne selv, men av ulike årsaker valgte han å selge henne.

Selv er jeg er 43 år og bor i Bø i Telemark, er gift med Heidi og har 3 aktive barn i alderen 9-14 år. Sistnevnte forklarer hvorfor vi ikke fikk stilt i UK. Til daglig jobber jeg i Statens vegvesen på Notodden».

Her er Bellas kritikk: «I åpent terreng så jakter Bella glimrende. Prima kontakt. Dekker anvist terreng på en god måte. Fin fart og god kontakt. Stand, reiser villig rype og er akseptabelt rolig i oppflukt og skudd. Det legges ut medbrakt rype som apporteres. Tildeles i dag 1 pr AK.» Total slipptid var 70 min.

Vi gratulerer!

PS! Legger nå inn årene etter syv år som web-ansvarlig for avdeling 2, og synes dette var en hyggelig artikkel å dele med dere som et punktum. Takker alle som har bidratt med stoff til hjemmesiden og ønsker avdelingsstyret og medlemmer lykke til framover!

Anders