"Lego kom til oss ved en tilfeldighet, han var egentlig solgt, men kjøper trakk seg og vi fikk muligheten. Det ble en fin julegave. Han var allerede da en kraftig plugg. Har fortsatt og vokse og er i dag 31 kg. En relativ stor hannhund. Men det er ingenting å utsette på fart og aksjon. Lego har ikke vært spesielt tidlig ute. Om det har sammenheng med trening eller hund er vi litt usikre på. Vi har valgt å skynde oss langsomt denne gangen. Fordi han har vært i hånd hele tiden, har vi hatt mulighet til å følge opp fuglesituasjonene.

Lego er en trivelig og hengivende hund, som til nå har vært grei å dressere. I høst la vi inn et par dager på Krogstad, for å skaffe mer erfaring med fugl. Vi startet på Geiloprøven og Lego fikk toppkarakterer, men lyktes dessverre ikke i fugl. Det ble felt fugl for Lego under jakta, men han trenger nok enda mer erfaring i fjellet.

Vi bor på Nøtterøy og er medlemmer i Tjølling JFF. Her startet vi lavlandssesongen helgen før Tjøllingprøven. Det ble to dagers trening før første lavlandsprøve.

På Tjøllingprøven lørdag gikk Lego meget godt og hadde to fine fuglearbeider, men våt fasan som satt fast i sivet, og noe manglende dressur medførte at Lego ikke ble premiert.

Søndag var det bedre vær, han gikk glimrende. Får med seg anvist terreng på en glimrende måte, Stubben, kantene og tetta. Lego er en tøff hund ute i feltet. Han bruker vinden godt. Han får et fint fuglearbeid i første slipp, men dommeren vil se mer søk. Det viser Lego til gangs utover dagen. Det resulterte i en velfortjent 1UK.

Lego skal starte på et par lavlandsprøver til før han blir 2 år den 21. Oktober.

Etter det får vi bruke tiden før vinterprøvene og få han helt klar til AK."