På Lillehammer onsdag 11. mai fødte Kreklingrabbens Arija 7 velskapte og livssterke valper, 4 tisper og 3 hanner.
Valget av hannhund falt på Settermonsens Aberlour DK7566/2007. Aberlour kommer fra en kombinasjon av de beste danske linjer. Far SJCH-BRCH-JCH Ibber ble årets hund i Danmark 2005 og 2008. Mor SJCH-BRCH-JCH Lohmanns Jaffa ble kåret til årets hund 2008-2009-2010-20011. Dette er hunder med svært gode jakt/viltfinner egenskaper.

Settermonsen Aberlour har hatt en fenomenal vintersesong med sin eier Rene Meinertsen som er bosatt i Ålesund .Rene har ført Aberlour til flere topplasseringer i VK, og på Rolf Sevendals minneløp tok Aberlour 4.VK kval. pluss 2.VK finale. Med plassering høyt oppe på Norgescupen viser Aberlour at han er en skarp viltfinner.

Kreklingrabbens Arija er en snill og glad familiehund med et godt gemytt.
Hun er lettdressert og jaktmesseig var hun tidlig ute med et godt utviklet standinstinkt. Hun er jaktpremiert med 1.UK og 1.AK. Eksteriørmessig er hun riktig bygget , har en fin og flat galopp i terrenget og viser en utrolig utholdenhet på jakt. Vi har hatt mange fine jaktopplevelser i fjellet.
Vi har stor tro på denne parringen mellom Arija og Aberlour, dette er avl på de beste norske linjer kombinert med de beste danske, og som i tillegg gir en meget lav grad av innavl. Dette ser meget lovende ut sier oppdretter Trond Engen.