Lørdag 1. desember gikk hadde avdeling 5 årets rugdetrening i Nordhordland. Dette er en dagstur, der vi deler i 2 partier, som i år var ledet av instruktørene Roald Kjellevold og Fritjof Stangnes. Midt på dagen møtes vi til felles rast og prat.

I år var det 10 deltakende hunder, med ulik alder og erfaring. Området vi trener i er åpent og variert, og byr på mange fine biotoper. Rugdefuglen har vært observert i området rundt Bergen lange perioder i høst, selv om man aldri kan være sikker på om man ”treffer” den dagen man der ute. Rugda er den type fugl som dukker plutselig opp, for så å forsvinne igjen like raskt. Denne dagen kom vi bare over et par enkeltindivid, men det førte desverre ikke til noe fuglesituasjon for våre deltakende hunder. Kanskje var det plutselig snøfall og kulde som gjorde at fuglen hadde trukket seg vekk, selv om det var bar bakke under trær og busker, og fortsatt steder å finne mat.

Manglende fuglearbeid til tross. Vi fikk se mange gode hunder ute i søk, og instruktørene ga gode råd og tips om føring av hund i skog. Et viktig tips er å ha god kontakt. Dersom hunden ikke viser seg for fører med jevne mellomrom er det vanskelig å få til et godt samarbeid i et skogsterreng.

En stor takk til deltakere og instruktører for en fin og triveleg treningsdag.

Anniken Friis
Leder i avd 5

Vår blide instruktør skaper god stemning ..... 

  
         ...og fornøyde deltakere.