Dagen startet med snøvær, men det klarnet opp og ble til en fin vinterdag. Kulden holdt seg ut over dagen, noe som kanskje reduserte forholdene for god vitring noe. Men i løpet av dagen hadde vi likevel fugl i de fleste av slippene, og nesten alle hundene hadde gode sjanser for fuglearbeid.  

Instruktørene våre - Roald Kjellevold og Egil Hauge - er habile og de er trofaste. Kunsten å drive rugdejakt kan de, og de er samtidig mer enn villige til å formidle kunnskap og erfaring videre til andre.
 
 
Blant de deltakende hunder var alle aldersgrupper. I løpet av dagen fikk vi tydelig demonstrert forskjellen mellom disse, og hvordan trening gir resultater over tid.
 
 
De voksne hundene jobber systematisk i terrenget, gjerne i granskog og annet kratt der de vet at fuglen sitter og hviler eller leter etter mat. De kan bli borte en god stund, men kommer alltid tilbake og viser seg for føreren når de har gjort jobben.
 
 
 
Hunder med mindre erfaring prøver seg på samme måte, men er gjerne mindre systematisk i søket. Unghundene viste stor arbeidsglede og lyst. Det er artig å se hvordan noen kan utvikle seg og finne ut av tingene bare i løpet av en treningsdag.

Instruktørene ga nyttige tilbakemeldinger til alle. Det er fint å høre at vi alle har hunder med gode takter og potensial, selv ikke alt ”sitter” ennå. Det handler om å trene jevnt og trutt, for å finne enda mer ut av denne artige og annerledes formen for jakt. Avdelingens årlige treningssamling gir oss et fint tilbud, som anbefales for alle.