Oversikt:

Fredag 7. Juni: Privattimer

(Lørdag 8. Juni: Kurs for Spanielklubben)

Søndag 9. Juni: RIOS-kurs (2 stk)

Mandag 10. Juni: Apport i jaktterreng-kurs + privattimer

IMG_8120.jpg

Om Astrid:

Astrid Weider Ellefsen driver Vindfinn hundetrening i Vikersund i Modum kommune, der hun har spesialisert seg på kursing og instruksjon av eiere av stående og støtene fuglehunder. Hun har bred erfaring fra trening av ulike raser mot jakt og jaktprøver og har oppnådd gode resultater med mange ulike hunder. Høsten 2021 toppet hun det hele ved å vinne NM høyfjell med sin engelske setter Berkjestølen’s Neon.

Astrid er opptatt av effektiv belønningsbasert hundetrening og bruker metoder som både er forståelige for hund og eier, og som gir resultater. Målet med hundetreningen er å trene fram en fuglehund som sier JA til alle aktiviteter vi foreslår enten det er å spise godis, å leke med oss, å søke etter fugl, å apportere eller å bli sittende når fuglen flyr avgårde. 

 

Alle kurs vil foregå på Stokkmarka fuglehundsenter.

 

HUSK:

Møt opp minst 15 minutter før kurset. Luft hunden godt før kursstart, og ha med vann og godbiter som hunden er glad i. Ta også med drikke og mat til deg selv om du vil spise sammen med kursdeltakerne etter endt kurs!

 

Fredag 7. Juni:

Privattimer: 2 timersøkter med 3 stk samtidig som rullerer. Her vil den enkelte få veiledning ut fra sitt og hundens nivå og behov. Siste gruppe blir valpegruppe med maks 6 valper.

Klokken 09.00-11.00: Gruppe 1 (3 stk) 

Klokken 11.30-13.30: Gruppe 2 (3 stk)   

Klokken 15.00-17.00: Gruppe 3 (3 stk)

Klokken 17.30-19.30: Knøttegruppe (valpegruppe) maks 5 mnd gamle (6 stk)

Pris: 1000 kr 

 

Søndag 9. Juni: 

RIOS-kurs formiddag og RIOS-kurs ettermiddag (2 stk 4 timers kurs med maks 5 deltakere på hvert kurs)

Klokken 09.00-13.00: RIOS-kurs formiddag (maks 5 deltakere)

Klokken 14.30-18.30: RIOS-kurs ettermiddag (maks 5 deltakere)

Pris: 1250 kr 

Om kurset: 

I dette kurset jobber vi med ulike ferdigheter for at hunden senere skal oppnå komplett RIOS. Vi går igjennom mange øvelser og ser på innlæring av ulike signaler for stopp for hunden. Øvelsene tilpasses etter alder og nivå på hund og fører. 

 

Mandag 10. juni:

Kurs: Apport i jaktterreng. 4 timers kurs, maks 6 deltakere. 

Klokken 09.00-13.00

Pris: 1250 kr 

Om kurset: 

Å få hunden til å apportere i enkle miljø og situasjoner er ofte ikke så vanskelig. I stua og hagen har hunden ofte lyst til å gjøre aktiviteter sammen med oss og setter pris på de små godbitene den kan få ved å gi oss gjenstander. Utfordringen med apporteringen møter vi ofte ikke før vi ber hunden om å hente ting i miljø og situasjoner der hunden heller har lyst til å gjøre noe annet. Å hente dødt vilt når det er levende vilt tilgjengelig i terrenget, eller å hente tørka rype når hunden nettopp har sett et stort kull med ryper lande 200 meter unna kan være veldig krevende. I dette kurset tar vi for oss apporteringssituasjonene der hunden heller vil gjøre noe annet, og vi jobber med å få hunden til å forstå at nøkkelen til alt den har lyst til ligger i å hente og levere gjenstander til oss. I treningen starter vi med dette konseptet umiddelbart etter at hunden kan gripe og avlevere gjenstander. Det er derfor ikke noen nedre aldersgrense for deltakende hunder. For at du og hunden skal ha nytte av kurset bør hunden din synes det er enkelt å apportere enkle gjenstander i kursmiljøet vi utsetter den for. Altså på Stokkmarka, på gress, med lyder, og med andre folk og hunder til stede. For hundene som er klar for det vil det bli brukt duer som belønning eller økt vanskelighetsgrad i treningen.

Privattimer: 2 timersøkter med 3 stk samtidig som rullerer. Her vil den enkelte få veiledning ut fra sitt og hundens nivå og behov. 

Klokken 15.30-17.30: Gruppe 1 (3 stk) 

Klokken 17.30-19.30: Gruppe 2 (3 stk) 

 

Påmelding (gjelder alle dager):

Send e-post til avd7@nisk.no

E-posten må inneholde følgende informasjon:

- Ditt fulle navn og ditt mobilnummer.

- Hundens alder og navn

- Hvilken dag du ønsker å delta på og hvilket kurs og klokkeslett du ønsker å delta.

- Beskriv kort din erfaring med fuglehund.

 

Du vil motta svar om plass og betaling. NISK-medlemmer vil prioriteres.

Velkommen til spennende og lærerike dager!