Prøvens beste hund ble Lapplisa til Birger Hermansen

Det ble 2.AK til Lundebakkens Fryd og Raufjellets Chili

 

NISK Avd 2 gjennomførte sin skogsfuglprøve onsdag 25.08. Nok en gang som kveldsprøve, med opprop kl. 15.00. Det betyr at dommerne rekker å dømme inntil 4 hunder hver.

Vi hadde 24 startende hunder, og hadde i tillegg 10 hunder på venteliste. Det er beklagelig med venteliste, men basert på erfaringen har vi de senere årene valgt å gjennomføre som kveldsprøve med omtrent dette omfanget, som er greit gjennomførbart med hensyn til tilgjengelig terreng, dommere og økonomi.

Basert på forhåndsrapportene hadde vi gode forhåpninger til fuglebestanden, men dette viste seg dessverre å ikke holde stikk denne dagen. Det ble funnet mindre fugl enn forventet, men mange hadde likevel sin sjanse.

Været var litt tungt og grått med noen regnbyger, og dessverre omtrent vindstille. Skogbunnen var også mettet etter de siste ukers nedbør, så det var ”fuktig” i terrenget.

Vi er så heldige å ha et knippe meget godt kvalifiserte dommere i vårt område, som trofast stiller opp for oss, og ikke gir seg før mørkets frembrudd. Tusen takk til dommerne: Kjell Enberget (NKK rep), Arne Hvamb, Per Jørgen Thowsen, Jørn Lindtvedt, Egil Åsli, Geir Haugen, Tore Chr. Røed og Svein Bøe.

Vi fikk 5 premierte hunder (21% premiering).De dyktige ekvipasjene er:

10855/06 GS Bossumskogens Lapplisa Birger G Hermansen 1AK

21373/07 IS Raufjellets Chili Jørn Lindtvedt 2AK

04254/06 IS Lundebakkens Fryd Marit Brath Lund 2AK

12247/04 GS Brøttebergets Bella Bjørn Pahlm 2AK

26335/08 ES Ryghåsens Grom Runar Hellem 3AK

Takk til Zoobua Kongsberg og ProPlan som stilte med fôrpremier til alle premierte og deltagergaver.

Takk også til Linda Bekkevold og Marlis Strøm Karlsen som styrte sekretariat og kiosk.

Vi gratulerer de premierte, og ønsker dommere og deltagere velkommen tilbake neste år.

Skitt Jakt!

Arne Huse Prøveleder