Hei.


Takk for en fin dag vi hadde og her kommer noen ord om hundene før lunch.

Det var et veldig bra AK parti med flere gode søkere og en trivelig gjeng.

Larsen: Starter dagen i fin fart og stil, og jakter erfarent. Senere slipp holder han et godt nivå men lykkes ikke å komme for fugl.

Dina: Hunden har lite eller ingen erfaring med lavland. Starter noe forsiktig men kommer inn på en fot og så er hun i gang. Slår seg ned for å hente vind som ender opp i en stilfull stand på rapphøns. Går noe forsiktig på og er mye friskere når fuglene letter på stubben og det skytes. Går seg opp utover dagen.


Pina Colada: Pina starter i høy fart og utmerket stil. Jakter fornuftig på stubb og kanter. Dekker det anviste terrenget bra i god kontakt med fører (fugl i slippet) Senere markering ved skog kant uten å finne fugl og fortsetter bra ut slippet.


Flex: Starter erfarent søk med god fremdrift og reviering. Det ropes, og når vi kommer frem til en kolle sitter hunden på bakken og fasanen i treet. Hunden vet hvor fuglen er og får beskjed om å gå videre hvor den retter blikket opp (vi kaller det en himmelstand) Fuglen flyr og Flex rios. Fortsetter som før.


Back-up: En tiltalende hund som viser oss et lavlandssøk av beste klasse. Tar for seg mye terreng med stubb og kanter. I andre runde forsvinner hunden inn i skogen og finnes i stand. Reiser djervt men noe upresist fasanhøne og rios. Fortsetter sitt gode søk ut dagen i god kontakt med fører.


Cora: Starter i høy fart og fin stil, lett aksjon og får med seg mye terreng. Holder sitt gode søk også i andre slipp uten å komme i fugl. (noe egenrådig)


Chico: Jakter erfarent i god kontakt med fører. Bruker anvist terreng på en fornuftig måte. 2 slipp som før. 0 fuglZenta: Lett fin aksjon, bra plan i søket, er forutsigbar i det hun gjør og lett å lese. Lykkes ikke i dag å komme i fugl.


Jesper: Erfarent søk, god bredde og dybde samt fart og stil. Lykkes heller ikke i dag.


Thomas: Jakter utmerket med fin høy hodeføring. God kontakt og terrengdekning. Går seg opp i andre runde uten resultat. 0 fugl.


Amira: Starter friskt ut og ligger foran makker i hele slippet. Prima fart og stil. Det letter fasan i området hvor hunden befinner seg etter flere markeringer, kommer til syne og roes. Fortsetter også bra i andre slipp uten å lykkes.


Proffen: Starter sitt kraftfulle søk i god kontakt med fører. God intensitet. Finner til slutt en trykkende fasan ute på stubben. Med litt mer erfaring kunne vi fått et fuglearbeid her. Fuglen ser ut til å være skadet i den ene vingen og han går etter springene høne. Proffen roes på tilrop og legger seg rett ned. (høna er nå i himmelen etter en rask apport fra en annen hund) Fortsetter bra dagen ut.


Alma: En tiltalende hund med fart, stil og søk av meget god klasse. Får med seg mye terreng i åpent lende i god kontakt med fører. Senere i tett vegetasjon moderer hun søket med samme intensitet og det resulterer i en fin stand. Når fører kommer til reiser Alma presist enkelt fugl og roes etter skudd. Utreder flott og var vel dagens ”dame”


Her kommer fortsettelsen etter lunch.


UK:


Gaia og Toko: Begge hundene går ganske likt. Terrenget gjør at de ikke får vist seg helt frem, men jakter jamt og trutt i god kontakt. Må berømme førerne i dette slippet som tar det veldig med ro men allikevel støtter sine hunder på en aktiv måte. Går seg opp søksmessig utover dagen. Mer kan man ikke forlange av disse unghundene som dessverre ikke kom i fugl.


Tuva: Sjeneres noe av en leken makker i starten av slippet. Når hun kommer for seg selv er hun bra konsentrert og er på jakt for sin eier. Senere slipp går hun seg opp og viser bra reviering og fin hodeføring. Fart og stil er upåklagelig. Vi ser Tuva trekke an og tar stand. Reiser presist fasan og er komplett rolig i oppflukt og skudd (fra makker.)

En tiltalende hundFøyk: Trivelig ung hannhund på 8mnd. Er en gladgutt på tur, også med makker. Henger med de eldre (så lenge kreftene holder) for å se hva som skjer. Prater med eier og sammen legger vi en slagplan for videre trening med hunden som kommer til å skape selvstendighet. Stå på videre.


Neadalens Swix: Energisk flott hannhund med kraftig aksjon, og her går det unna. Store fine slag og legger igjen litt terreng til makker. Noe tettere reviering kunne man ønske seg. Eier skjønner at hunden er litt egenrådig og vet hva som skal til. Et herlig type som kan bli noe stort. Ikke gi deg, du er sjefen


Belle: Starter i fin fart og stil og går som forventet av en hund (SV) på 12 mnd. Er på jakt med god kontakt dagen ut med fører på 13.Bixy: En meget lovende unghund som jakter energisk i god kontakt med fører. Lett fin aksjon og bra reviering. Markerer og jobber seg inn i en stand. Når fører kommer til gis det reisningsordre og Bixy stuper inn i sivet. Stopper, ser på far og lurer på om han så noe (ørene er nesten oppå hue) Har antagelig hoppet over fasanen som til slutt tar til vingene etter noe frem og tilbake. Går noe etter mens fører står igjen med et stort glis. Også han synes det var en artig situasjon.


AK:


Cwix: Starter i fin fart og stil og høy intensitet. Jakter erfarent i god kontakt med fører. Fasan kommer i lav høyde og lander MEGET provoserende foran hunden. Om fasaner kan løpe på bakken fikk vi svar på der og da. Swix haler innpå i full galopp og med åpen munn men dekker på kraftig tilrop. Fasanen stopper 3 meter fra hunden for å få igjen pusten i 5 sekunder før den forvinner under et gjerde og blir borte. ( Norges heldigste fasan ) Fortsetter sitt gode søk uten tellende f. arb.


Ry: Erfaren dame som i god kontakt med fører dekker det anviste terrenget meget godt. Prima fart og stil. Fugl i slippet men lykkes ikke i dag,


Figo: Går hardt og stort og får med seg mye terreng med noe åpen reviering. Mye jaktlyst som må styres på treninger med vendinger. Stand langt ute. Når vi kommer til går han frem litt nølende uten å presentere fugl. Finner igjen strålen og står på nytt uten at fører ser hunden. Fasanhøne letter og Figo sprekker ”litt”.


Takker alle sammen for en fin dag og en ting til slutt. Jobb videre og vis hvem som bestemmer. Den dagen man får til en irsksetter har man en knakende god jakthund.