I helgen stilte hele 71 ekvipasjer og over 300 hunder til start og spannet med irsksettere vant sin klasse og ble nr. 7 totalt. Per Arne Kjelsberg og hunder fra kennel Imingen stilte for første gang i løp og vant soleklart sin klasse. Det kjøres 30 km to dager på rad, og tiden legges sammen. Han kom inn først begge dager og var ca. 20 minutter raskere enn neste mann. I lokalavisen var det en artikkel ; " Mellom huskyer og andre polarhunder var det i år et noe utradisjonelt spann som stilte til start, nemlig et 6-spann med irsksettere. Irsk setter er en type fuglehund , men som i helgen beviste at den kan mer enn å bare jakte ryper. Den brune setteren kom nemlig seirende inn til mål etter å ha slått de ni konkurrentene i sin klasse. "

Per Arne har trent mye i forkant, men aldri sammen med andre spann. Han forteller at det å kjøre i lag med ordentlige hundefolk har rett og slett vært en drøm. "Det har bruset i blodet i hele helgen, og jeg hadde nesten ikke lyst til å avslutte siste etappe på søndag og dra hjem. Jeg ville bare fortsette å kjøre med hundene på fjellet." Han er klar på at dette ikke var siste løp han deltok i. Videre forteller han at  "Det er ikke bare resultatet som gir mersmak, men hele opplevelsen. Det at jeg vant, var kult, men det er rammen rundt og opplevelsen som var seieren". 

Alle hundene som deltok er både jakt- og utstillingspremiert og beviser irsk setter sin allsidighet, styrke og evne til å samarbeide. 

Norsk irsksetterklubb ønsker å gratulerer med den flotte presentasjonen og seieren, og ønsker lykke til videre!