BIR_IRHS_søndag_sw800

Irsk rød og hvit setter-valper forventes april 2018

NISK avlsråd har godkjent parring mellom  Snørypa`s Lady Flanagan/NO52764/11 og Alvertoppens Emil/NO52117/10

Outcross-approval-211117

Godkjent utkryss mellom irsk setter og irsk rød og hvit setter

Kennel Alvertoppen har søkt og fått godkjent utkryss mellom irsk rød og hvit setter Alvertoppens Ice-T og irsk setter Skogrypas Black Hawk som del av det internasjonale utkryssprogrammet for irsk rød og hvit setter. Det er The Outcross Committee i The Irish Kennel Club som har godkjent søknaden. NKK i samråd med NISK besluttet i 2015 å legge til rette for at også norske oppdrettere kan delta i det internasjonale utavlsprogrammet for irsk rød og hvit setter og irsk setter. I praksis vil det si at avkom etter utavlsparinger kan registreres i Norge og nyte rettigheter hva angår deltakelse på jaktprøver og utstilling nærmere beskrevet i utavlsprogrammets regler og retningslinjer. Registrering forutsetter at reglene og retningslinjene stadfestet i programmet blir fulgt, og at en skriftlig bekreftelse fra «the Outcross Comitee» vedlegges registreringsanmeldelsen. Programmet vil således helt og holdent være administrert gjennom den internasjonale utavlskomiteen i rasens hjemland Irland.

Pvis_Fpää2017_0_0

1UK til irsk rød og hvit setter Alvertoppens Elektra på Altaprøven

Vi gratulerer Alvertoppens Elektra (Freya) med 1UK på Altaprøven 8. april 2017. Eier Kari Halonen/Kaisu Kotaniemi, fører Kari Halonen. Oppdretter Merete & Thomas Ottesen.

Craigrua-Lola

1UK til irsk rød og hvit setter Craigrua Lola

Vi gratulerer Jan Erik Svandal med 1UK på irsk rød og hvit setter Craigrua Lola på Femundprøven 1. april 2017.

Lucky-1UK

1UK til irsk rød og hvit setter Alvertoppens Lady Luck

Lucky gjennomførte sin jaktprøvedebut på Filefjell med tre fuglearbeid (to med reis) og 1UK. Eier & oppdretter Merete Vik Ottesen og Thomas Ottesen, fører Thomas Ottesen.

Hjerkinn2009 (5)_cropped_510x686

Invitasjon til skandinavisk treff og treningssamling for irsk rød og hvit setter hos Elin Wittusen på Hjerkinn 22.-24. juli 2016

21 bekreftede deltakere fra 4 nasjoner, se liste nederst i artikkel

Vi inviterer alle med irsk rød og hvit setter til treningssamling med Elin Wittussen og hennes instruktører hos Kennel " U S " på Hjerkinn i Norge. Noen få ledige plasser.