1. Er klubbenes selvstendighet og råderett og ansvaret for den enkelte rase tilfredsstillende beskrevet?
2. Skal FKF bli et reelt forbund i NKK, så må FKF bli direkte medlem. Dette må i praksis også medføre at våre medlemsklubber skal avslutte sitt direkte medlemskap i NKK og kun være medlem i FKF. Er organiseringen, roller og ansvarsfordelingen i vedlagte utkast tydelige og systematisert slik at de ulike organisasjonsledd blir hensiktsmessig ivaretatt?
3. I utkastet er det lagt til grunn at utvalg og komiteer skal ha en noe mer selvstendig rolle i FKF enn det vi kjenner til nå. Vil en slik delegering av oppgaver og ansvar øke engasjementet og innvirkningen på beslutninger blant tillitsvalgte?
4. Når FKF skal bli et reelt forbund i NKK med de styrker og rettigheter det gir, så vil det medføre at FKF med sine medlemsklubber må ha en del felles regler og forpliktelser. Er grensegangen mellom medlemsklubbene, FKF og NKK beskrevet slik at dette ivaretar fuglehundsportens interesser og innvirkning på beslutninger på en ryddig og demokratisk måte?
5. Lovkomiteen har i vårt utkast til nye vedtekter, åpnet for at alle i styret i FKF på Fuglehundtinget kan stemme hvis de representerer eller gis fullmakt fra en medlemsklubb. Uten dette så har ingen i styret i FKF stemmerett på Fuglehundtinget. Bør styrets medlemmer ha stemmerett uavhengig av dette?
6. I utkastet til nye vedtekter framgår at det er adgang til å fremme endringsforslag på Fuglehundtinget i saker på godkjent saksliste. Når det gjelder valg så er denne adgangen begrenset til definerte situasjoner. Er en slik løsning riktig eller skal det åpnes for benkeforslag også vedr. valg på Fuglehundtinget?
7. I kravet for å innkalle til ekstraordinært Fuglehundting, er det foretatt ulike vurderinger og hensyn. Er nivået og sammensetningen riktig ivaretatt?
8. Saksgangen og behandlingsmåten for eventuelle disiplinære reaksjoner er i utkastet beskrevet og organisert med basis i at FKF blir et reelt forbund i NKK. Dette medfører noen endringer i saksgang og behandling sammenlignet med dagens praksis. Blir den organisasjonsmessige saksgang og behandling av slike saker tilfredsstillende eller bedre ivaretatt enn tidligere?

Lovkomiteen ønsker selvsagt å få reaksjoner og innspill til hele utkastet til nye vedtekter og til kommentarene, men vi har valgt spesielt å fokusere på noen viktige områder i spørsmålene ovenfor. Vi henviser også til de orienteringer vi har sendt tidligere til medlemsklubbene.