Tuva 1

"Tåredryppende vakkert" - 1 AK Skog til Tuva

Furunakkens Tuva fikk endelig full klaff på skogen. Dommer Paal Aasberg synes det hele var tåredryppende vakkert, og ga i kritikken Tuva svært godt skussmål som skogsfuglhund. Stedet var Prestseter i nærheten av Svarstad i Vestfold og det var NVK avdeling Vestfold og Telemark som sto som arrangør.

På lørdag fikk Tuva 100 minutter slipptid uten at det «ville seg», men så på overtid av overtida på søndagen fikk hun endelig den sjansen hun trengte og en 1. AK var et faktum!

Tuva kommer fra de beste skogsfugllinjer med Freya til Tonje Evju og Geir Haugen som mor. Ispedd høyfjellslinjer fra faren Tyfon av Kjerringholm gjør at det virkelig flytter seg på skogen. Men det er system i «galskapen» og kontakten med fører er det ikke noe å si på. Utfordringen med en så energisk hund er naturlig nok at det noen ganger kan gå for fort i svingene, men i det siste har hun begynt å få med seg nesa. «Med ytterligere et år eller to på baken kan dette bli svært så bra», sier eier/fører Anders Rype.

Her er kritikken:

«Fantastisk!! Tåredryppende vakkert! Det Tuva viser oss i dag går det år mellom hver gang man opplever. Hun jakter fantastisk. I stor fart, vakker stil og med en intensitet som man sjelden opplever. Hun takler biotop og varierende vindforhold mesterlig. Finnes i stand. Reiser djervt og presis orrfugl. Komplett rolig i oppflukt og skudd. Utreder grundig og godt. Tildeles en svært velfortjent 1.pr. AK».

Tallkarakterer 6-5-4-4-4.

Vi gratulerer!