Mads Gaasemyr

Referat vintertrening 2018 på Vaset

Årets vintertrening på Vaset var 22-25 februar, på Vasettunet hytte på Brennabu som tidligere år. I løpet av torsdagen ankom vi og det var en blanding av gamle kjente og helt nye deltakere, med variert erfaring, og med hunder fra 4 mnd til 11 år. Våre instruktører Rune Magnussen og Randi Halvorsen ankom også ut over kvelden med sine hunder, og kjentmann Øystein Åldstedt kom også opp for en hyggelig kveld med kveldsmat og drikke der vi ble litt kjent med hverandre.

Vi våknet til pent vær neste dag, og etter en god frokost ble vi det i to partier. De hundene som hadde vært med før fortsatte å gå med samme instruktør også i år for å kunne følge utviklingen fra tidligere treninger. Avreise til terrenget klokken 10. Telling har vært god, og været har vært bra i lengre tid så vi hadde forventninger om samarbeidsvillig fugl. Partiene hadde litt forskjellig med fugl denne dagen, og selv om det totalt sett var godt med ryper og orrfugl var den veldig lett og ikke enkel å komme inn på. Mye fugl var også fortsatt i dokk. Føret var bedre enn forventet, snøen bar, og hundene kom seg greit frem, selv om det nok var tyngre forhold for hundene enn det så ut som, og mange hunder fikk kjenne det på slutten av dagen.

DSC03217_550x367.jpg

På vei tilbake fra terrenget kjørte kjentmann og undertegnede sammen, og jeg bremset ned og pekte på veien der det gikk tre ryper og beitet midt på panoramavegen. Vi lo litt av det, bremset ned, og da la vi merke til at det satt flere ryper ved siden av veien. Beitet fredelig selv om vi rullet ned vinduet og kikket på dem - 8-10 meter unna. Så lettet de, og fløy 50 meter lengre frem. Vi kjørte frem, og da vi stoppet lettet det en flokk på 50 ryper. Så fugl fantes det da.

IMG_1728_550x367.jpg

Tilbake på hytta var det å prate litt om dagens opplevelser før vi spiste en deilig middag servert fra Brennabu - lasagne og salat, med brownies til dessert. Instruktørene oppsummerte for hvert sitt parti og hver enkelt hund, og kom med veldig mye bra tilbakemeldinger til både hunder og førere. Så ble vi sittende og prate hund ut over kvelden før det var sengetid. Noen ville opp tidlig for å få med seg de siste aktiviteter i OL.

DSC03281_550x367.jpg

Neste dag var det også fint vær, og vi ble enige om å dra ut litt tidligere enn dagen før for å få enda litt mer tid i fjellet. Etter nok en god frokost dro vi ut igjen, partiene byttet terreng fra dagen før. Litt samme erfaringer som på fredagen - det var mye fugl å se, men ikke så enkelt å komme innpå. Noen fuglearbeid ble det. Blant annet så vi orrfugl som lettet foran hundene, som tok med seg flere fugl opp -  stadig fler orrfugl til det til slutt var 35-40 orrfugl i luften som satt seg forlokkende i tretoppene noen hundre meter foran oss.

 

Tilbake igjen på hytta var det kylling på menyen, med karamellpudding til dessert. God mat, og etter maten oppsummerte instruktørene igjen på fremskritt fra dagen før. Det ble også tid til premieutdeling  til deltakere som hadde utmerket seg spesielt.

Søndag våknet vi til litt mer skyer og lett snø i luften, og etter frokost dro vi ut i terrenget igjen - byttet nok en gang, og denne gangen gikk partiene terrenget på alle mulige måter for å forsøke å komme i mer fugl. Det ene partiet lykkes godt - kun et slipp hadde ikke fugl, mens det andre partiet hadde kun noen få fuglesituasjoner.

IMG_1725_550x367.jpg

Nok en flott helg i fantastiske terreng, med en underholdende og hyggelig gjeng med hundefolk.

 

Tusen takk til Randi og Rune med glimrende instruksjon, Øystein som er med som kjentmann og som ordner det fine terrenget til oss, og Ole som organiserer en fin samling for avdeling 2.

Takk til Mads Gåsemyr for fine bilder!

Ole kan melde om at hytta er bestilt til samme tid til neste år, og terrengene er klare så da ses vi igjen på Vaset!