REFERAT FRA TELEFONSTYREMØTE
3.11. kl. 20.00- 22.20


Til stede: Marte Ottesen, Nils B. Skaar, Kjell Enberget, Cato M. Jonassen, Petter Elvestad og Tor Steigedal.

Fravær: Geir Heggertveit

Referent: Ellen B. Dobloug

Sak 91/10: Godkjenning av innkalling og dagsorden:
Vedtak: Godkjent.

Sak 92/10: Godkjenning av referat fra styremøte 24.6. og 19.10.:
Vedtak: Referat fra styremøte 24.6. godkjent.
Referat 19.10: Diverse saker ble gjennomgått, og aktuelle endringer gjøres av Petter. Referatet sendes deretter FKFs medlemsklubber.

Sak 93/10: Post
• FKF’s henvendelse til NKK vedr. mistanke om brudd på NKKs fellesbestemmelser for prøveregler pkt. 1.2 ”Helsestatus” ble besvart av NKK v/Monica Nordlund i mail 30. juni. Styret v/styreleder sendte svar til NKK datert 4. juli hvor det ble konkludert med at etter FKFs mening er dette et forhold mellom NKK og aktuelle hundeeier. Vedtak: Tas til orientering.
• Mail av 13. juli fra Ellinor Nesse, Rogaland Fuglehundklubb, vedr. spørsmål om retningslinjer knyttet til det å stå på venteliste, og tilbakebetaling. Vedtak: Mailen er besvart v/ DU. FKF går ut med bred informasjon på nye nettsider.
• Kopi av brev fra NKK 14. juli vedr. rapport Hemne JFFs fuglehundprøve vinter 26.-27. mars om at deltaker har vist usportslig oppførsel mot en dommer. NKKs jakthundkomite sluttet seg til innstillingen fra FK for høyfjells- og lavlandsprøver om at dette ikke kan aksepteres og at gjentakelse vil bli sett meget alvorlig på. Vedtak: Tas til orientering.
• Kopi av brev fra NKK 14. juli vedr. rapport fra Midt-Troms FK’s prøve vinter 2010. Deltaker deltok på annet parti enn det hun var satt opp på, selv om hun ved opprop bekreftet at hun hadde møtt. NJK vedtok å slutte seg til FK’s innstilling med at hundens oppnådde resultat slettes. Vedtak: Tas til orientering.
• Mail av 21. juli fra NKK vedr. forslag på kandidater til samordningsvalgene for prøver og utstilling. Det gis frist til 2. august. 4. august meldte FKF inn Tove Naper og Ellen B. Dobloug. Vedtak: Tas til orientering.
• Mail av 24. juli fra NKK v/Monica Nordlund ny sammensetning og oppnevning av NJK. Vedtak: Tas til orientering.
• Mail 24. juli fra NKK v/Monica Nordlund vedr. vedtak fra NJK’s møte 28.6.10 og oversendelse av instruks for de jaktprøverelaterte fagkomiteer. Vedtak: Tas til etterretning
• Mail av 27. juli fra Bjørn E. Larsen, leder av dommerutvalg kombinert, med informasjon om at Ivar Ekenes fra NVK Vestfold har bestått eksamen på apportprøven på Holleia 25. juli 2010. Vedtak: Tas til orientering.
• Mail av 30. juli fra Bjørn E. Larsen, leder dommerutvalg kombinert, med spørsmål om hvorfor det i FKFs godtgjørelser ikke er nevnt at også dette gjelder for apport- eller fullkombinertprøver, men kun nevnt at det gjelder for høyfjell-lavland og skogsfuglprøver. Vedtak: FKF beklager at dette ikke er nevnt, og vil sørge for at forholdet blir ordnet.
• Kopi av mail fra NKK v/Monica Nordlund (fellessending til alle klubber) vedr. endring pr. 1.6.10. av regler for vaksinasjon i fellesbestemmelsene for prøveregler. Det anføres også at hund ikke kan delta dersom den er mer enn 28 dager drektig eller har valper under 56 dager. Vedtak: Tas til orientering.
• Mail av 31. august fra NKK v/Mette Johansen vedlagt infoskriv vedr. den rådende situasjonen i NKKs hovedstyre. Vedtak: Tas til orientering.
• Mail av 8. september fra NKK v/Eva Pedersen vedr. et ønske fra flere fuglehunddommer om at det lages en standard reiseregning, slik at alle arrangører bruker det samme. Det er også et ønske om at dette lå inne i prøvepapirene som arrangøren skriver ut i forbindelse med prøven. Vedtak: FKF vil utforme et standard skjema som vil bli lagt ut på FKFs webside samt oversendt NKK for inkorporering i prøvedokumentene arrangøren selv skriver ut. Ellen lager forslag til standard dommeroppgjørsskjema.
• Mail av 13. september fra NKK v/Mette Johansen sendt medlemsklubber, forbund og regioner, vedr. varsel om ekstraordinært representantskapsmøte 27. november kl. 17.30 på Thon Hotell, Lillestrøm vedlagt dagsorden. Vedtak: Tas til orientering.
• Mail av 16. september fra NKK v/Mette Johansen sendt medlemsklubber, forbund og regioner vedr. rutiner for gjennomføring av høringer i NKK-systemet. En arbeidsgruppe er nedsatt av hovedstyret har laget forslag til høringsrutiner for NKK. Hovedstyret vedtok å sende dette ut på høring til regioner, klubber og forbund med frist innen 16.12. med kommentarer og innspill. Vedtak: Tas til orientering.
• Kopi av brev fra NKK til deltaker på Midt-Troms FK’s prøve 21.-22-8.10, pga at hans hund har laget rein på prøven. Hunden blir utestengt midlertidig inntil saken er ferdigbehandlet. Vedtak: Tas til orientering.
• Mail av 22. september fra Vest-Finnmark FK v/Alf Johnny Eriksen som svar på informasjon fra Lovkomiteen i FKF. VFFK anfører at mange av de gamle klubbene i FKF har startet/bør starte en revisjon av egne lover i forbindelse med ny organisasjonsstruktur ved sammenslåing med NKK. Lovkomiteen bør i sitt arbeid også fremlegge en mal for lovene til disse klubbene. Vedtak: Leder av Lovkomiteen, Dag Skarpodde, sender svar til klubben.
• Kopi av brev fra NKK vedr. rapport fra NGK’s prøve 3.-5.9.10, om at hund har laget sau på prøven. Hunden blir midlertidig utestengt inntil saken er ferdigbehandlet: Vedtak: Tas til orientering.
• Kopi av mailkorrespondanse mellom klubbene tilhørende Region Sør-Vest når det gjelder prøveønsker 2011. Mette Møllerop går ut av Samordningsutvalget, og det skal velges ny kandidat. Det er kommet forslag på Oddmund Sordal fra Agder. Rogaland FK har foreslått Simen Fugelli. I mail 11.10. bekreftes det at Oddmund Sordal er valgt som nytt medlem av SU Sør-Vest. Vedtak: Tas til orientering.
• Mail av 25. oktober fra Egil Åsli vedr. regelverket NM-Skog. Vedtak: Det ble besluttet at mailen videresendes DU for uttalelse.
• Kopi av mail fra Tove Naper (FKF’s utstillingsutvalg) til Harald Bruflot med oversendelse av søknad fra NJFF v/Bertil Nyheim angående stor-Cert på Elverumsutstillingen, og hun etterspør hvor saken står i dag. Harald Bruflot svarte 25. oktober Tove Naper at han skulle ta dette opp med raseklubbene på et møte planlagt i november. Vedtak: RU v/Harald Bruflot vil bli anmodet om å kontakte Utstillingsutvalget v/Tove Naper.
• Kopi av mail av 26. oktober fra NKK v/Eva Pedersen til Kjell Øyasæter hvor det bekreftes at han er entlediget som jaktprøvedommer for stående fuglehunder. Vedtak: Tas til orientering.
• Mail av 26. oktober fra NKK v/Mette Johansen vedr. avklaring på om FKF hadde nedfelt i sine lover at forbundet kunne representere raseklubbene for stående fuglehunder og de lokale fuglehundklubber ved NKKs kommende ekstraordinære representantskapsmøte. Hovedstyret godtar at FKF stemmer på vegne av sine medlemmer – jfr. NKKs lover §3-2. Forbundet har da rett til å møte med 15 representanter, men må ikke møte med så mange. Ingen representant kan møte med mer enn 5 stemmepotter, dvs. stemme for mer enn 5000 stemmer. For at FKF skal få fullt utbytte av sine stemmer, må forbundet møte med minst 3 representanter, se lovens §3-2 annet ledd. Dersom man velger flere stemmepotter pr. representant, må representanten påmeldes det antall ganger man skal ha stemmepotter for. Når det gjelder vararepresentanter, har HS vedtatt at det også for klubber og forbund kan oppnevnes et antall vara tilsvarende maksimum halvparten av representanter, dog minimum èn. Vedtak: Tas til orientering. Ellen melder inn FKFs representanter og vararepresentanter til NKK innen fristen 6.11.
• Kopi av brev fra NKK av 28.10. vedr. rapport fra NISK’s fuglehundprøve vinter 2010 om at hund har vist uønsket adferd mot en annen hund. NKK har i møte 28.9. valgtå følge innstillingen fra FK for høyfjells- og lavlandsprøver om at hunden utestenges fra prøver i 1 år fom 28.9.10. Klagefrist er 3 uker. Vedtak: Tas til orientering.
• Mail av 1. november fra NKKs Jakthunddivisjon v/Monica Nordlund vedr. habilitetsregler i prøvereglene. NJK vil ha tilbakemelding fra medlemsklubber/forbund kan gå for følgende formulering: ”Det må påses at ingen dommer får hund til bedømmelse som er i eget eie, av eget oppdrett, avkom etter egen hund, hund som eies av nærmeste familie (ektefelle, foreldre, søsken eller barn) eller en hund dommer i vesentlig grad har jakttrent”. NJK understreker at det er opp til den enkelte medlemsklubb/forbund å bestemme og ønsker en rask tilbakemelding.

FKF behandlet habilitetsregler for bedømming av hund i forbindelse med siste revisjon av jaktprøveregelverket for stående fuglehunder. Her står følgende: ” Dommer, dommerelev eller dommeraspirant kan ikke bedømme hund i eget, ektefelle, samboers eller andre medlemmer avhusholdets eie eller føre hund til bedømmelse den dagen de fungerer”.

Dette er en ordlyd som det ble enighet om etter en grundig runde blant fuglehunddommere og FKFs medlemsklubber.

Den foreslåtte ordlyd som legger begrensninger på bedømming av hund etter eget oppdrett eller avkom etter egen hund, har vi forståelse for intensjonene med. Det vil imidlertid bli svært vanskelig å gjennomføre fuglehundprøver med en slik begrensning.

For vårt vedkommende ser de begrensninger som ligger dagens regelverk med hensyn til habilitet ved bedømming ut til å fungere godt. Vi ønsker derfor ingen endring i ordlyden i jaktprøveregelverket for stående fuglehunder på dette området.
Vedtak: Da det vil være en regelverksendring å endre de gjeldende bestemmelser, kan ikke saken behandles før regelverket skal tas opp igjen i 2014. Nils formulerer et utkast til brev til NJK.

Sak 94/10: Norges Cup

Saken ble behandlet under styremøte 19.10.

Det ble vedtatt på siste styremøte at det skal gjøres en henvendelse til vedkommende som har meldt inn feil resultater til NC, medlemsklubber, FH og NKK. FKF vil også gjøre en henvendelse til de personer som har kommet med bekymringsmeldinger i forbindelse med mistanke om innrapportering av feil resultat.

Det er laget forslag på skriv til vedkommende sendt styrets medlemmer. Marthe refererte brevet. Kopi av brevet vil bli sendt NKK.

Brevet til FH ble deretter referert. Noen korrigeringer gjøres før oversendelse.

Brevet til HS i NKK med kopi til NJK ble deretter referert. Noen korrigeringer gjøres i brevet før oversendelse. Brev av 9.9. fra vedkommende med sitt tilsvar vedlegges.

Brev til FKF’s medlemsklubber ble deretter referert. Eiers og hundenes navn fjernes.
Vedtak: Alle brev lages i PDF format. Brevet sendes pr. post og mail til vedkommende i morgen torsdag 4.11. Hele styret underskriver alle brev. De øvrige brev sendes pr. mail til de andre mottagere innen lørdag f.k.


Eventuelt:

• Delegater til NKK EOR 27. november.
Det har kommet inn noen forslag fra FKFs medlemsklubber. Supplert med medlemmer av FKFs styre slik at vi fyller opp det antall vi trenger for å utnytte FKFs stemmepott, melder sekretæren delegatene samt vararepresentanter inn for NKK v/adm.sekretær Mette Johansen.

• Referat fra møte Kongsvold/Hjerkinn med Dovrefjellrådet m.fl.
Tor lager et forslag til rettelser i møtetreferatet som må skje innen 9.11.

• Mail fra Statskog om forhandling av en evt. ny avtale.
Statskog foreslår alternative datoer for et møte på Gardermoen. Tor avklarer med aktuelle personer fra FKF og melder snarest meldes tilbake hvilken dato som passer. Det ble også foreslått at Marte, som leder av FKF, også stiller på møtet.

Oversikt styremøter ut 2010:

Tirsdag 23. november : Telefonmøte kl. 19.00 (bl.a. behandling
av terminliste vinter 2011).
Tirsdag 14. desember : Gardermoen Flystasjon kl. 18.00



Referent: Ellen B. Dobloug