Deltakere_549x309

Oppsummering vintertrening Avdeling 2

Vi har fått en oppsummering fra Anders Rype og Tuva etter vintertreningen på Vaset 2016!

Vintertrening Vaset.

 

NISK avdeling 2 inviterte andre helgen i februar til vintersamling på Vaset. Det var mange år siden jeg hadde vært på et tilsvarende arrangement og fryktet at dette kunne bli en strabasiøs helg for en godt voksen mann. Samtidig visste jeg at både «frøkna» og jeg trengte trening og motivasjon før vinterprøvene. At Randi Halvorsen og Rune Magnussen skulle være instruktører var vel det som gjorde at jeg til slutt kom til konklusjonen: Vi melder oss på!

 

Det var allerede blitt mørkt da vi svingte inn på Vasettunet på Brennabu på torsdags kvelden. Noen var allerede ankommet, mens resten dukket opp ila kvelden. Ikke mye kjentfolk nei, men etter et par Jæger med fyr på peisen ble det en hyggelig kveld.

vasettunet.jpg

Rune hadde for øvrig byttet ut Randi med Petter Aas uten at dette la noen demper på stemningen!!!

 

Etter en god natts søvn var det klart for frokost. Ole og noen gode hjelpere hadde vært tidlig oppe, og egg og bacon var allerede klart da vi satte oss ved frokostbordet. Frokosten ble anrettet som en «spleis» der alle bidro med brød, pålegg og drikke. Dette fungerte meget godt alle tre dagene, og buffeen sto ikke noe tilbake for et hvilket som helst høyfjellshotell!

 

Etter en liten kjøretur retning Nøsen gjennom en litt kranglete bom kjørte vi inn i treningsterrenget vår kjentmann Øyvind Ålstedt hadde ordnet for oss. Og for et skue! Vi hadde flotte fjellterreng i alle retninger med majestetiske Skogshorn i bakgrunnen. Været var strålende selv om åtte sekundmeters vind av nordlig retning og minus tolv fort fikk oss ned i bjørka. Temperaturen steg utover dagen, men den sure vinden gjorde at de fleste tok en stående lunsj. Dessuten er det viktigere med slipptid enn mat mente Rune!

Deltakere.jpg

Snøforholdene var vanskelige med «lommer» der både hund og fører sank nedi, mens det andre steder var noe fastere forhold.

Deltagerne ble delt inn i to grupper med ca. 10-12 hunder i hver. Hundene ble sluppet to og to som på en jaktprøve med en grundig evaluering etter hvert slipp. Arbeidsoppgavene den enkelte skulle prioritere ble etter hvert klare, og var ganske forskjellige etter hvor langt hund (og fører) var kommet i utviklingen.

Selv om vi så en del rypespor i snøen var det langt mellom fuglekontaktene, men noen observasjoner ble det da. Og noen fikk seg også en stand eller to.

Tilbake på hytta ble det etter en bedre middag en oppsummering fra de to partiene. Instruktørene var gjennomgående godt fornøyd med hundene og mente at kvaliteten ikke sto noe tilbake fra et hvilket som helst kvalitetsparti på en ordinær prøve.

kjentmann.jpg

På lørdagen hadde gradene krøpet ytterligere ned, men vinden løyet så dette ble en drømmedag i fjellet. Partiene byttet terreng og også denne dagen gikk det litt tid mellom hver stand, men bla Runes Vestavind viste oss hvordan det skulle gjøres.

Under middagen på lørdag vanket det velfortjente godord og gaver til instruktørene, kjentmann og primus motor Ole Pinderup. Ole skal ha en spesiell takk for at han har løftet vintersamlingen opp til gamle høyder. Etter noen magre år der man også har måttet avlyse aktiviteten, har man nå et tilbud som kan gjentas i mange år framover. Beskjeden om at avdelingen allerede nå kunne tilby et tilsvarende opplegg til neste år, ble derfor møtt med applaus!

Applaus fortjener også samtlige av deltagerne som hver og en gjorde dette til en minneverdig helg. Så til Bjørg, Jørn, Thomas, Marit, Tone, Anders N., Kenneth, Stig, Arild, Torkel, Roger, Wenche, Thor Erik, Thorleif, Glenn, Jens Peder, Ole, Rune, Øystein, Petter og Rune:

Dere er fine folk!!

Kaffepause i partiet.jpg

For oss ble helgen akkurat slik jeg hadde håpet. Tuva fikk seg et fuglearbeid og fikk i tillegg avdekket et par søksmessige «unoter» som vi nå skal jobbe aktivt med fram mot den første prøvestarten.

 

På søndagen var været enda bedre tross 23 kuldegrader på morgenen. Noen vendte snuten hjemover, men de fleste dro ut i terrenget for en ny treningstur.

 

Vi takker styret i avdeling 2 for ei kjempeflott helg og lover som instruktørene, og komme tilbake neste år! Det samme gjelder nok resten av deltagerne som til tross for utforkjøringer, ski- og stavbrekk samt biler som ikke ville starte i kulda, ga uttrykk for at dette ville de være med på igjen!

 

 

Anders og Tuva.

 
Vi kan legge til at på søndagen var det nok en fantastisk dag i fjellet, med enda bedre føre for hunder og førere, og det gjorde nok at farten og formatet ble litt større denne dagen. Gradestokken krøp stadig oppover, med fantastisk, skarpt føre og sol. Med litt færre hunder denne dagen kom vi ned fra fjellet litt tidligere, og pakket og ryddet før alle vendte hjemover. Slitne, fornøyde hunder (og førere) som har hatt en utrolig fin treningssamling.
 
NISK Avdeling 2 følger opp med å allerede ha booket Vasettunet til neste år, så for de som liker å planlegge lang tid i forveien så kan vi avsløre at vi kommer til å arrangere neste års samling i uke 8 2017! Legg inn i kalenderen!
 
Mvh styret i avdeling 2.