20170226_094731[2]_550x311

Oppsummering Vintersamling 2017 Avdeling 2

Årets vintersamling på Vaset i Valdres ble avholdt fra 23-26 februar, og alle deltakere kom opp torsdag kveld til hytta Vasettunet på Brennabu. Der var vi også i fjor, og der kan alle sammen bo under ett tak og ha det sosialt. Litt færre deltakere i år enn i fjor, men totalt var vi 12 hunder og eiere, alt fra valper som enda ikke hadde fylt 9 måneder og opp til eldre hunder. I år var både Rune Magnussen og Randi Halvorsen instruktører, og de møtte opp og bodde sammen med oss hele helgen.

 

På torsdag kveld hadde Ole ordnet slik at det ble pizza på kvelden sånn at alle fikk en matbit etterhvert som de ankom. Fredag morgen ankom vår kjentmann og ansvarlig for terrenget Øystein Ålstedt. Så var det frokost og en kort gjennomgang av hvordan vi skulle gjennomføre dagen. Rune og Randi hadde delt hundene i to partier, og vi pakket og dro ut i fjellet.

20170225_081814[2]_550x311.jpg

Rune gikk med sin Vestavind og hadde med seg på sitt parti Stig og Aina med Trym, Roger med Zimba, Thomas med Aiden, Magnus med GS Birk og Marita med sin rød og hvite Jupiter. Randi gikk med sin Tyfon og hadde med seg på sitt parti Ole med Sony, Svein med Vira, Bjørg med Tyra, Jørn med Loke og Marlis med Reddy.

17012797_1649013425125307_1202670605_n.jpg

Første dag var det kaldt og fint vær, og med litt krevende snøforhold ute i terrenget så var det litt tungt for hundene til tider. Men ryper var det, selv om de var litt lette, og det ble flere situasjoner for hundene. Lunsj ute i terrenget i solen, og en fin runde tilbake til bilene. Vel hjemme ved hytta igjen var det sosialt og masse god prat om dagen før maten ankom – lasagne og kake til dessert! Etter maten oppsummerte Randi og Rune dagen og hver enkelt fikk fortelle hva de hadde opplevd og erfart den første dagen. Ikke mye lyd fra hundene etter en lang dag i fjellet. Randi og Rune ønsket å fortsette med samme partifordelingen de neste dagene slik at man kan følge de samme hundene og førerene og jobbe med oppgavene man har snakket om etter første dag.

20170224_195007[2].jpg

Neste morgen var det samme opplegg – felles frokost og matpakkesmøring, og litt tidligere ut i terrenget. Denne dagen var det meldt snø og vind, og det merket vi ut over dagen. Denne dagen også bra med ryper og fuglesituasjoner, masse fin progresjon fra første dagen, men litt surt i vinden og snøen. Undertegnede forfrøs nesen og måtte låne bøff av instruktør Rune. Kanskje et tegn på å ikke stikke nesen sin frem? Det var godt å komme tilbake til hytta på ettermiddagen, og etter en varm dusj var det godt å ta seg noe godt å drikke og sette seg sammen med alle andre og prate om dagen. Maten ankom klokken 19, og da fikk vi servert kylling med hjemmelaget karamellpudding til dessert! Og etter maten var det tid for noen utmerkelser:

  • Marita Thommesen fikk påskjønnelse med årets Rød-hvite Irsk Setter Jupiter
  • Øystein Ålstedt fikk påskjønnelse for at han står på som kjentmann og jobber for å la oss bruke det flotte terrenget
  • Våre flotte instruktører Rune Magnussen og Randi Halvorsen
  • Bjørg Navjord med sin Tyra for fuglesituasjoner, fin progresjon og bra jobbing etter en vanskelig tid for Tyra og eier
  • Jørn Navjord med sin snart 9 måneder gamle Loke, som fører hund for første gang og med masse progresjon og fine situasjoner
  • Svein Tveitan med sin unge Vira, som nybegynner som viser masse fremgang og lærevillighet
  • Roger Sørheim Nilsen med sin Zimba som går meget bra, og der fører lytter til instruktørene og har masse fremgang
  • Thomas Roka-Aardal med sin Aiden som fikk fine fuglearbeid både fredag og lørdag

20170225_214049[3][3][2].jpg

Etter masse god prat ut over kvelden var det natta igjen, og det tok ikke lang tid før undertegnede sovnet etter en kald men utrolig morsom dag. Søndag var det utrolig flott vær igjen, og ut i terrenget. Denne dagen ble Aiden borte etter første slipp og etter langtur på leting ble jeg oppringt av Rune med beskjed om at han var kommet til partiet igjen, og at det var en del orrfugl i luften. Hm. Hadde nok hatt det artig der ja. Igjen bra med fugl og i en periode var det nesten å gå fra situasjon til situasjon da vi fant høyden rypene var på. De trykket bra og hadde begynt å beite ut på myrene. Mange fine situasjoner igjen, og for min egen del fikk vi to fine situasjoner igjen, så det var utrolig morsomt!

 

Vi møttes ved bilene etter dagen og oppsummerte helgen der sammen, før noen dro direkte hjem og andre dro til hytta for å pakke ferdig der og peke nesen hjemover. Denne dagen hadde det ene partiet 4 av 6 hunder fuglearbeid, og det andre partiet hadde alle hundene vært i fugl. Fantastisk avslutning på en fantastisk helg.

IMG_1239[1].JPG

Spesielt ønsker vi å takke våre instruktører Randi og Rune for utrolig bra instruksjon og fine dager i fjellet, Øystein for at han reiser frem og tilbake fra Ålesund og lar oss bruke terrenget (og at han er en utrolig blid kar!), alle fine deltakere og sist men ikke minst – Ole Pinderup som ordner og arrangerer for oss, står opp tidlig og lager frokost, og som er igjen helt til sist og rydder det siste ut av hytta! Og Ole kunne fortelle at vi allerede har tinget samme opplegg igjen til neste år, så dette blir bra!

IMG_1238[4].JPG


Tusen takk for i år, vi ses igjen til neste år!

IMG_1237[2].JPG

 

Hilsen Thomas Roka-Aardal