Per Sandanger, født januar 1945, gift med Astrid, har 3 døtre og 7 barnebarn. Han har for tiden 2 irsksettere, Nordlangelands Agasi og Fugloddens Butler. Han fikk sin første irsksetter i 1974, og som så mange andre irsksettere den tiden var den uten interesse for fugl. Han ble bitt av basillen og fikk en ny valp fra Knut Ryen, Rex, etter den kjente kombinasjonen mellom Atos og Steinsfossens Donna. Rex ble dessverre i tidlig alder påkjørt. Etter dette ble det Steinsfossens Karo som var en tett parring mellom Irmuns Gaysa 2 og hennes sønn Steinsfossens Bruno. Karo var ei herlig tispe som på grunn av dårlig disiplin i ung alder måtte få noen år på seg, før hun respekterte flygende fugl, men da satt det også.Per Sandanger var også innom Engelsk setter på slutten av 70 tallet, da det så mørkt ut for de røde, men har alltid samtidig hatt IS. Det var dette det startet med, og så har det opp gjennom årene blitt flere irske.

Organisasjonsarbeidet startet Per tidlig med. På slutten av 70 tallet påtok han seg vervet som DK i Rogaland og har siden blitt sittende! Han har gjort en imponerende innsats i avlsrådet både medlem og formann, totalt 11 år! Per satt også som styremedlem i NISK i tiden han var formann i avlsrådet. Han har også vært leder i Rogaland fuglehundklubb i 10 år til sammen, og vært innom høst-, vinter-, lavlandsprøver som prøveleder og medlem av komiteer sammenhengende fra 1977 til 2006. Per Sandanger ble utdannet prøvedommer i 1984, og instruktør i saueavvenning 1986. Han er ennå aktiv lokalt dommerutvalg siden opprettelsen i 1987, og for tiden er han også medlem av FKF`s Dommerutvalg.

Generalforsamlingen utnevner Per Sandanger til æresmedlem av Norsk Irsksetterklubb for hans særlige fortjenstfulle arbeid til fremme av irsksetteren og hundesporten gjennom sitt 30-årige organisasjonsarbeid som NISKs distriktsrepresentant for Rogaland. Han har videre hatt mangeårig verv i NISKs avlsråd. Vedkommende er dessuten en respektert jaktprøvedommer, dømt høystatusløp og sitter i FKFs dommerutvalg."

Vi gratulerer!