IMG_2066[1]

Morsom og lærerik medlemskveld med godt oppmøte

NISK avd 5 arrangerte mandag 23.04 medlemskveld på Myrbø. Oppmøtet var veldig godt, hele 31 personer kom. Tema for kvelden var "sommeraktiviteter", og veterinær Kristine Bull gav et solid foredrag om skader og sykdommer man gjerne ser hyppig på sommerstid. Bull gav god innføring i hva et førstehjelpsskrin til hund bør inneholde, hva man skal gjøre dersom uhellet er ute, og når man skal henvende seg til veterinær- og når man kan se det litt an. Hun gikk nøye gjennom flåttbeskyttelse, og svarte villig på spørsmål om alt fra huggormbitt, overoppheting og magedreining.  

IMG_2062[1].JPG

Kristine Bull holder foredrag om skader og sykdommer. Ikke en ledig stol å oppdrive! 
 

Etter Bull sitt foredrag, fortalte Fritjof Stangnes om ulike aktiviteter man kan drive i båndtvangstiden med hund. Aktiviteter som ble snakket om var generell dressur, sykling, kløv, ro-i-oppflukt, apport, svømming og mer. Det ble vist eksempler på ulikt utstyr som brukes ved de ulike aktivitetene, og det ble snakket litt om tilpasning av utstyr og skadeforebygging.  

Da teoribiten var overstått, tok vi fram de glade firbeinte. Fritjof dresserte både hunder og eiere, det ble jobbet med å gå fint ved fot samt stopp (sitt) og start. Dette er fin kontakttrening for både unge og eldre hunder. Etter litt jobbing med dressur, var det tid for uhøytidelige konkurranser: sprint, hinderløype og apport. Lattermusklene fikk også trimmet seg godt, da ikke alt alltid går som planlagt.

IMG_2066[1].JPG 
Det kan være en prøvelse å sitte stille med så mange nye lukter rundt seg

 

De eminente vinnerne som fikk med seg flotte premier hjem var:

Sprint: 20 hunder på startstreken, og den lynraske vinneren ble Fiks, eier: Elisabeth Rydland

Hinderløype: 19 deltakere, vinneren ble Mira, eier: Kay Sjøstrøm

Apportkonkurranse: 9 deltakere, udiskutabel vinner ble Alvin, eier: Eli Korneliussen

NISK avd 5 gratulerer de heldige vinnerne, og takker for en kjempefin medlemskveld.

IMG_2064[1].JPG