guffen lavland_520x346

Med avdeling 5 på lavlandstrening

NISK avd5 inviterte til lavlandstrening i Kvelde 2.-4.september.

Helgen 2.-4. september inviterte NISK avd5 til lavlandstrening hos Vestfold Fuglehundklubb i Kvelde. Vi hadde bestilt den flotte Holmfosshytta hvor vi var samlet og hadde det sosialt og hyggelig. Fredagen var det grilling etter hvert som deltagerne var på plass.

grilling lavland

kos_520x293.jpg

 

Lørdag morgen var det 14 hunder som skulle trenes på fasan og rapphøns. Noen helt nybegynnere som ikke hadde sett en fasan før og noen med mer erfaring. Vi ble delt i to grupper med hver sin instruktør fra avd5, Fritjof Stangnes og John Rygg. Vi hadde også med oss noen unghunder som fikk individuell standtrening. I begynnelsen ble det en del støkk på de hundene som ikke hadde sett fasan før, men etter hvert skjønte de at det var fugl i terrenget og begynte å jakte og finne fugl. Det ble mange fine fuglesituasjoner, både individuelt og sammen med de erfarne hundene som hadde stand og de andre hundene fikk komme til og sekundere og fikk dermed en fin kontrollert fuglesituasjon.

guffen lavland_520x346.jpg

guffen lavland1_520x346.jpg

phoebe1_520x346.jpg

adele stand lavland_520x293.jpg

 

pointer og adele

Vi hadde også med oss en pointer og en gordon setter.

 

Lunsj hadde vi ute i terrenget og Thore Langerud fra Vestfold Fuglehundklubb stilte med kake.

lunsj1_520x293.jpg

Lørdag kveld var det sosialt samvær, grilling og bading i stampen på hytta. Søndag var det samme opplegg som lørdag. Som på alle våre arrangement så ble det delt ut ”dagens opplevelse”, denne gang gikk den til Kjell Hansen med Guffen.

kjell og guffen

 

Terrenget var godt besatt med fugl, og vi hadde fantastisk fint vær med 20gr og sol fra skyfri himmel. Vi takker alle deltagere, arrangøren, Vestfold Fuglehunklubb og værgudene for en flott helg på Lavlandstrening