Tuvas første CERT_550x413

Lovende takter i utstillingsringen

Unge og lovende

Furunakkens Tuva ( NSE UCH N JCH Furunakkens Freya/ NUCH Tyfon av Kjerringholm) til Anders Rype fikk sitt første CERT på Vestfoldutstillingen i midten av juni. Siste helga i mai ble det Ck og Res CERT på BJFF`s utstilling i Sande.

Tuva har godt eksteriør å slekte på både på mors og farssiden, men det har tatt litt tid før kroppen har satt seg. Når hun i tillegg sprudler over av både nysgjerrighet og livslyst er hun en utfordring å få stilt pent i utstillingsringen. «Far» har forsøkt, men da forsvinner noe av bevegelser og livlighet.

Redningen har blitt snart femten år gamle Corin Sivertsen som har klart å få fram det beste i henne. Corin har sin unge alder til tross blitt en erfaren handler og legger ikke skjul på at hun har ambisjoner i ringen.

Både Petter Sten som var dommer under den første utstillingen i Sande og nå Randi Schulze har kommentert Tuvas livlighet, men har altså fått sett nok av hennes kvaliteter til og kunne dele ut CERT. På kritikken fra Tjøme står:

«3 år gammel tispe. 59 cm høy. Meget god type, fin farge. Feminint hode, korrekt bitt. Mørke øyne. God benstamme. Bra vinklet bak, akseptabelt foran. Gode over- og underlinje. Gode bevegelser. Godt gemytt». Exellent, 1.konk, Ck, CERT,1.BTK og BIM.

Vi gratulerer!