BIR_IRHS_søndag_sw800

Irsk rød og hvit setter-valper forventes hos kennel Snørypas i april 2018

NISK avlsråd har godkjent parring mellom  Snørypa`s Lady Flanagan/NO52764/11 og Alvertoppens Emil/NO52117/10

Begge hundene er utmerkede representanter for rasen med rasetypisk eksteriør, meget godt gemytt og gode jaktlige egenskaper.

Alvertoppens Emil har mengder med Excellent, CK, CACIB og CERT fra utstilling og 2 x 2AK fra jaktprøver. Han ble årets Irsk rød og hvit setter 2015. Både mor og far til Emil er jaktpremiert.

emil_1024x768.jpg
Emil_2[1].JPG

Snørypas Lady Flanagan har også rikelig med Excellent, CK og CACIB fra utstilling. Hun er også Junior Vinner, Norsk Vinner og Europa Vinner. Årets hund i NISK Avd.5, Årets Utstillingshund i NISK avd.5 2013 og 2014.

Lady Flanagan kommer fra linjer der flere er jaktpremiert bl.a Mormor Shannonlee Snow Grouse og morfar Craigrua Rogue.

BIR_IRHS_søndag_sw800[1].JPG
flanagan_høyre side_1024x768.jpg

Vi har sterk fokus på helse og gemytt.

 Begge hundene er testet fri for CLAD, Von Willebrandt Disease, og Hip Dysplasia (HD-A). Dette er to friske og stødige hunder med god mentalitet og godt gemytt.

Vi ønsker å avle fram vakre rasetypiske hunder som stemmer overens med rasens standard. På Jubileumsutstillingen til N.I.S.K avd. 5 ble Snørypas Lady Flanagan Best in Show. Kennel Snørypa fikk Heders Premie i oppdretterklassen. Dommers beskrivelse: 4 kombinasjoner av høy kvalitet, Typeriktige hunder med fine hoder, velutviklede kropper og meget gode bevegelser. Gode pelser, fine farger og hunder med meget godt temperament som trives i ringen.

I vårt avlsarbeid setter vi også pris på at hundene er samarbeidsvillige og lettdresserte. Vi verdsetter rasens allsidige bruksområder og i tillegg til jakt og trofast turkamerat kan den fint brukes til trekkhund, agility, spor, lydighetsdressur og i tillegg selvfølgelig være en fantastisk familiehund.

Kennel Snørypa (Nina og Narve) har drevet med irsk setter i over 30 år. Vi fikk vår første irsk rød og hvit setter i 2004 og hun ble nesten 14 år. Vi har hatt fire tidligere kull. Vi har nå fire irske røde og hvite settere boende i vårt hjem. Vi har vært aktive i NISK avd. 5 sitt styre begge to. Nina er fremdeles styremedlem og utstillingsansvarlig.

Dersom dette skulle være av interesse ta kontakt med oss for en hyggelig hundeprat.

Nina:   mobil 92822130     E-post: nina@snorypa.no
Narve: mobil 46470388     E-post:  krhjohan@online.no