Hjerkinn2009 (5)_cropped_510x686

21 bekreftede deltakere fra 4 nasjoner, se liste nederst i artikkel

Invitasjon til skandinavisk treff og treningssamling for irsk rød og hvit setter hos Elin Wittusen på Hjerkinn 22.-24. juli 2016

Vi inviterer alle med irsk rød og hvit setter til treningssamling med Elin Wittussen og hennes instruktører hos Kennel " U S " på Hjerkinn i Norge. Noen få ledige plasser.


 

Helgen 22. – 24. juli 2016 inviteres alle irsk rød og hvit settere med familie til treff og treningssamling på høyfjellet hos Elin Wittussen og kennel " U S " på Hjerkinn. Treningen legges opp etter hver enkelt hunds behov, så langt det lar seg gjøre. Maks 6 hunder per instruktør. Her er det hjelp å få uansett hvilket grunnlag du har. Her blir det litt grunndressur med fokus på lederskap, mulighet for duetrening i fjellet med dispensasjon fra båndtvang, og kanskje litt apport-trening. I tillegg til praktisk trening med hundene blir det teori og sosialt samvær med god mat og drikke for liten og stor.

Elin Wittussen og hennes kennel " U S " holder til på Hjerkinn på Dovrefjell som er Norges nasjonalfjell. Dette er regnet som fuglehundsportens mekka hvor blant annet Kongsvold-prøvene (trippel-prøvene), Norsk Derby og NM Høyfjell avholdes, med grei rypebestand og fantastisk natur. Her finnes en praktisk talt intakt høyfjellsfauna med blant annet villrein, jerv, fjellrev og kongeørn, omkranset av majestetiske landemerker som for eksempel Snøhetta (2286 moh). Se opp for moskus!

  

Program for samlingen:

(med forbehold om mindre endringer)

Fredag 22. juli:

Oppmøte ved grillen i hagen hos Elin på Hjerkinn fredag kveld. Grillen er varm kl 19, her kan de som ikke har spist på veien grille medbragt mat og drikke medbrakt drikke hvis de vil. Når de fleste er kommet rundt kl 19.30 blir det informasjon om helgens muligheter, deltakernes forventninger til hva en ønsker å oppnå med helgen, teoriprat med Elin og instruktørene om dressur, informasjon fra SIROVS etc. Vi koser oss og blir bedre kjent. 

 

Lørdag 23. juli:

Lørdag morgen starter vi opp kl 8 i kinosalen på Hjerkinnhus med Elin. Hun instruerer om jaktdressur, herunder sitt, dekk, innkalling, apport, appelltrening osv. Det vil også bli fokus på vårt lederskap i forhold til hunden. Deretter blir det inndeling i grupper med praktisk trening på ovenfor nevnte momenter. Arrangør ordner lunsj til alle påmeldte. Etter lunsj lørdag drar vi til fjells og fortsetter praktisk trening i grupper og med utsatte duer i terrenget. Vi holder på med hundene til ca. kl. 17.
 
 
 
 
 
 
Lørdag kveld er alle deltakerne invitert til middag hjemme hos Elin. Grillen tennes kl 19 lørdags kveld, arrangør ordner middag (grillmat) og deltakerne tar med egen drikke. Gi beskjed om evt. matallerier ved påmelding. I forbindelse med middagen vil dagens instruktører oppsummere dagens inntrykk. Videre er det muligheter for å komme med ønsker om aktiviteter for søndagen, etter hva hver enkelt ønsker å trene mer på. På denne måten får alle optimalt utbytte av samlingen. Sosialt samvær med god mat og drikke utover kvelden.

Søndag 24. juli:

Oppmøte søndag morgen kl 8 i kinosalen med Elin.
Programmet for søndagen baseres på deltakernes individuelle ønsker, vi deler oss i grupper ved behov. Arrangør ordner lunsj ca. kl. 12. Treningen fortsetter etter lunsj, og avsluttes med en uformell, publikumsvennlig og underholdende duecup med premiering til beste unghund og beste hund i voksenklasse.
Samlingen avsluttes med oppsummering ca kl 15.30
 
 
Praktisk info:
Samlingen egner seg for hele familien, en tur til Hjerkinn på Dovrefjell er en opplevelse for liten og stor. Og med dispensasjon fra båndtvangen og en av Norges dyktigste jakthundinstruktører, er dette noe alle våre 4-beinte venner har godt av på denne tiden av året.
 
Husk å ta med:
  • Dressurhalsbånd (størrelse 45-50-55 anbefales)
  • Evt. langline
  • Klær til å være utendørs i. Husk at vi befinner oss 1000 meter over havet. Se værmelding nederst.
  • Hundebur hvis du skal ha hunden på rommet
  
Veibeskrivelse
Hjerkinn ligger ved E6 ca midt i Norge, og er dermed et praktisk sted for det skandinaviske rød/hvit miljøet å samles. Kjøretid fra Karlstad er knappe 6 timer, fra Oslo ca 5 timer og fra Bergen ca 7 timer. Kommer du helt nordfra tar det litt lenger tid.
 
Søk på Hjerkinn, Dovre i maps.google.com for veibeskrivelse fra der du bor.
 
 


Vis større kart

 
Overnatting:
Deltakerne må selv besørge overnatting. Vi anbefaler følgende alternativer:
 
1. Hjerkinn vandrerhjem.
Tidligere forsvarskaserne på Hjerkinnhus, som er base for samlingen og nærmeste nabo til Elin. Her tilbys rimelig overnatting m/hund.
Priser & booking Hjerkinn vandrerhjem: www.hjerkinnhus.no
 
2. Hjerkinn fjellstue.
Hjerkinn fjellstue ligger 2 kilometer fra Hjerkinnhus. Her har de blant annet leiligheter med kjøkken og bad som tidligere deltakere på kurs har vært godt fornøyd med. Samt camping og vanlige hotellrom. Og fjellridning og andre aktiviteter for hele familien.
Priser & booking Hjerkinn fjellstue: www.hjerkinn.no


Kontaktinfo og påmelding

Kontakt:     Thomas & Merete Vik Ottesen
E-mail:       alvertoppen@gmail.com
Telefon:   +47 90981414 (Thomas)  eller +47 41471019 (Merete)
Kursavgift:   NOK 2950 per hundefører inkl 2 x lunsj og 1 x middag
Ekstra spisegjester kr 200 (inkl 2 x lunsj + 1 x middag)
Betales kontant til Thomas eller Merete ved oppmøte fredag.
Påmeldingsfrist: Begrenset antall plasser - først til møllen
Overnatting: 
Deltakerne må selv besørge overnatting. Vi anbefaler Hjerkinn vandrerhjem eller Hjerkinn fjellstue

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mørk grønn
 

Liste over deltakere (hundeførere + følge) som sannsynligvis blir å treffe på Hjerkinn, oppdatert per 7. oktober:

Thomas & Merete Vik Ottesen (kommer tirsdag)
Julia Westerberg (kansellert)  finland-flag_24x16.jpg
Marita Thomassen
Elisabeth Rydland Nilssen
Sarianna Kujanen finland-flag_24x16.jpg
Fred Harald & Hanne Kristiansen (lengre opphold, uten rødhvit hund)
Svein Tore Skjerve
Julie Marie Andersen
Leif Gelius Pedersen
Arild Tveten Aune
Pål Inge Sanden
Ulrika Bornesjö Flag_of_Sweden_svg-24.png
Sven Erik Eriksen
Domine Leenaerts 2000px-Flag_of_the_Netherlands.svg_24x16.png
Lisanne Leenaerts 2000px-Flag_of_the_Netherlands.svg_24x16.png
Henk ten Klooster 2000px-Flag_of_the_Netherlands.svg_24x16.png
Cobie Stooker 2000px-Flag_of_the_Netherlands.svg_24x16.png
Daniele Huikeshoven 2000px-Flag_of_the_Netherlands.svg_24x16.png
Jon Sverre Finsaas
Per Olav Mathisen
Gun Carmland Flag_of_Sweden_svg-24.png
Johnny Eriksen
Jenny Westerlund (usikker) Flag_of_Sweden_svg-24.png
Kaisu Kotaniemi & Kari Halonen finland-flag_24x16.jpg
Gro og Finn Braaen