Gullmerkebærer Aril Ove Østmo (Foto: Tore Salvesen)
Gullmerkebærer Aril Ove Østmo (Foto: Tore Salvesen)

 

I sin begrunnelse sa styret om Arild Ove Østmo at:
”Den som tildeles hederstegnet startet tidlig med irsksetter og var deltaker i klubbens aktiviteter fra første stund. Etter at han kjøpte sin første irsksetter for konfirmasjonspengene ble han kjørt til byen av sin far for å delta på medlemsmøter.
 Han har siden vært svært aktiv med irsksetter i mange sammenhenger – blant annet som jaktprøvedeltaker, utstiller, instruktør og oppdretter i en årrekke. Han har gjennom sitt oppdrett gjort modige valg for å bringe rasen fremover og har ikke vært redd for å hente individer fra flere land på søken etter den ”perfekte” irsk setteren både jaktlig og eksteriørt. Han har i alle fall, etter det styret kjenner til, importert hunder fra England, Tyskland, New Zealand, Italia, Irland og Danmark. Han er kanskje også spesielt kjent for å ha vært svært aktiv i hundekjøring hvor han har kjørt ”nome” med et imponerende storspann – 16 svært veldresserte irsksettere.

Tillitsmann

 

 Han har også i flere sammenhenger hatt tillitsverv i klubben og har bidratt både i aktivitetsutvalg og instruksjonsutvalg og har bidratt i andre sammenhenger for å fremme interessen for jaktprøver og andre typer aktiviteter med våre hunder - han er også fortsatt aktiv tillitsvalgt. I rollen som tillitsvalgt har han vært kompromissløs og har ikke vært redd for å ta tak også i det som i mange tilfeller kan være vanskelig. Etter vårt syn er dette også en viktig del av arbeidet som tillitsvalgt.
Etter styrets vurdering oppfyller Arild Over Østmo NISKs hederstegn i gull klubbens retningslinjer for tildeling av dette på en svært god måte.”