Tuva Premie Skogsbygda_550x413

Furunakkens Tuva med premie i lavlandsdebuten

På sin første lavlandsprøve gjorde Furunakkens Tuva til Anders Rype en flott innsats under kvalifiseringen til Mjøsprøven II.

Det har vært langt fra enkelt å få lavlandstrening i høst. Mye nedbør og sen tresking har gjort at treningsterrengene ikke har vært klare til bruk før prøvesesongen nesten var over.

For Tuvas del ble det med noen timers trening på Stokke før ferden gikk til Skogsbygda der et av kvalifiseringspartiene til Mjøsprøven skulle avvikles.

Med en 1. AK skog som «inngangsbillett» er det ingen selvfølge at man over natten skal tilpasse seg et klassenivå i VK på lavland, men dette fikset Tuva på en utmerket måte. Etter første runde lå hun på tredjeplass etter de to hundene med fuglearbeid, og da hun i sitt andre slipp fant sin fasan var en premie innen rekkevidde. Tuva halvveis lå i stand med nesa ned i et dike, og fikk etter hvert fasanen på vingene. Hun pådro seg imidlertid 2 x sjanse i det samme slippet, men tilslutt ble det altså en meget oppløftende 4. VK.

Dermed har ekvipasjen minst to hester å ri fram mot neste høst. Håpet nå er først en skadefri vintersesong med greie snøforhold!!

Vi gratulerer!