BILDE DRESSURKURS

DRESSURKURS I TRE DELER (AVD 1)

Også i år har vi gleden av å invitere til dressurkurs i regi av NISK AVD 1. Kurset avholdes som et intensivkurs over tre deler; herunder:

DEL I:   Grunndressur, appelldressur
DEL II:  Ro i oppflukt på duer 
DEL III: Ro i oppflukt på rapphøns/fasaner

Du velger selv om du ønsker å delta på hele eller deler av kurset. Vi anbefaler imidlertid på det sterkeste at man deltar på samtlige av kursets tre deler for å maksimere utbyttet av kurset som helhet. Har du ikke grunndressuren i orden før Del II og Del III, vil utbyttet fra disse sekvensene bli lite og/eller marginalt. Under Del I hvor grunndressuren settes i fokus vil deltakerne få en grundig innføring i hva som kreves av hundeholdet dersom målet er en ferdig dressert fuglehund. Lederskapsbegrepet, og hva dette innebærer i din daglige omgang med hunden vil derfor bli viet stor plass under kursets Del I.
 

DEL I
Grunndressur med hovedfokus på lineføring, innkalling og sitt. Intensivkurs over to dager hvor deltakerne får en grundig innføring i hva som kreves på veien til en ferdig dressert fuglehund. Det vil bli lagt opp til «Spørsmål & svar – sekvenser» i pausene med fokus på temaer som dressur, lydighet, respekt og lederskap.

Del I avholdes helgen den 20 og 21 mai på Solbakken/Årnes hos Lene og Trygve Moen. Ansvarlig instruktør er Lene Moen. Dagfinn Elstad stiller som medinstruktør. Vi starter kl. 09.30 begge dager.
 

DEL II
Trening på ro i oppflukt hos Knut Gunnar Sørlie (KG) på Kløfta. KG er en meget erfaren hundefører, som har markert seg i norgestoppen på jaktprøver i mange år. Her vil det bli lagt vekt på ro i oppflukt hvor duer vil bli brukt som provokasjon.

Avhengig av antallet deltakere vil Del II bli delt opp i minimum to grupper. Gruppe I møtes 8/8, og gruppe II møtes 15/8. Vi starter kl. 18.00 begge dager.
 

DEL III
Kurset avholdes i de flotte terrengene til Stian Aaserud på Togstad i Nes kommune. Her vil vi trene på ro i oppflukt med rapphøns og fasaner som provokasjon. Her vil dagen bli avsluttet med individuell tilbakemelding på hvor langt du har kommet med dressur og lederskap. Veiledning og anbefalinger til veien videre vil også bli gitt under den avsluttende sekvensen. 

Også her deler vi opp i to grupper. Gruppe I møtes 22/8, og gruppe II møtes 29/8. Vi starter kl. 17.30 begge dager.
 

Priser:
Del I                 kr.    800,-
Del II                kr.    500,-
Del III               kr.    700,-
Del I/II              kr. 1.300,-  
Del I/III              kr. 1.500,-
Del II/III             kr. 1.200,-
Del I/II/III           kr. 2.000,-  

Se for øvrig diverse annen relevant informasjon på vår aktivitetsplan publisert på www.nisk.no, og/eller vår Facebook – gruppe: NISK avd. Oslo, Akershus og Østfold. Påmelding gjøres til: heidi.aandahl@vikenfiber.no

Vel møtt til dressurkurs.


Styret Avd. 1