I alt 30 hunder var påmeldt året samling, og deltakerne var en god blanding av gamle travere, medlemmer som har vært med noe år og helt nye medlemmer med unge hunder. Samlingen ga derfor fin anledning til å bli kjent med hverandre og utveksle erfaringer. 

Vi startet fredag kveld med gjennomgang av helgens program, og en presentasjon av deltakerne.

Lørdag hadde vi to treningspartier ute i området Drolstøl – Hadle - Skisete. Dette terrenget ligger ganske høyt, og ga kanskje ikke så stor variasjon i biotoper som vi kunne ønsket oss. Det var likevel brukbart med fugl en del steder, og flere hunder hadde fuglelukt i nesa.


Lunsj i terrenget

På kveldens samling i ”Posthuset” gjennomgikk instruktørene Arvid Moe og John Rygg dagens hendelser.

 
Arvid Moe (bildet) instruerte sammen med John Rygg.

Programmet utover lørdagenkvelden bygget seg opp til Lotteriet, som i år var hadde usedvanlig rikt gevinstbord, takket stor innsats fra Nina Hordes og Narve Johansen og vår sponsor HANDLERS Bergen.

 
HANDLERS Bergen var sponsor på Garen. Les mer om hundebutikken på Ulset på www.handlers.no

Loddbøkene gikk unna like fort som den flotte bursdagskaken dukket opp til ære for en av deltakerne. Humør og stemning var på topp.

Bilder fra vintertreff på Garen 2009
Fred Storabø hadde med marsipankake til bursdags"barnet" Alf

Søndagen hadde vi ute ett treningsparti, som gikk inn i terrenget fra Maurset, og kom inn i et flott område med åpen bjørkeskog. Det var brukbart med fugl, men var vanskelige å komme inn på, da de satt enten enkeltvis eller i store flokker. Med mye spor og lukt i terrenget ga hundene inspirasjon til å søke. Ikke minst ga dette viktig erfaring til de unge hundene.


Det var nok av snø på Garen i år...

Parallelt pågikk årets høydepunkt i avdelingen, nemlig Klubbmesterskapet. I alt 4 UK-hunder og 10 AK-hunder stilte til dyst med dommer Rune Skeie i spissen. Klubbmesterskapet 2009 ble avgjort uten tellende fulgearbeid. Med ved avslutning av samlingen søndag ettermiddag oppsummerte Rune med alle hundene hadde stått på og jobbet, til tross for det tunge føret.


Duggfrisk ungdom nyter fersk frukt i frisk fjelluft...

I UK seilte Sebastian (13) og Caysa opp på premielisten foran morfar Arvid med sin Toya. I AK var det i følge dommeren små marginer som skilte hundene, med mange gode søkere som holdt god kontakt. Likevel, topplasseringen var klar: Fredrik Viseth’s Vicky viste seg som en særdeles god søker, dekket terrenget godt, og med stor fart. Ikke dårlig prestasjon under de rådende forholdene på Garen denne helgen!

Det var premieutdeling og gratulasjoner til vinnere som framgår av følgende liste:

Klubbmesterskap 2009 i Nisk avd.5
UK:    
1. premie Liatoppens Caysa Jim Sebastian Moe Johansen
2. premie Liatoppens Toya Arvid Moe
     
AK:    
1. premie Heggelifjellets Vicky Fredrik Viseth 
2. premie "US" A Chevy Frode Magnussen 
3. premie Husvikdalens Shakira Vigdis Ingebrigtsen 


Klubbmester i UK Sebastian med Caysa og klubbmester i AK Fredrik med Vicky. Vi gratulerer!