Rapport fra tamfugletrening avd 2 tirsdag 9.juni .

Vi var en spent gjeng fra dressurkurset til avd 2 som skulle til Tyritun for fugletrening med hundene våre.

Morten Sætaberget sto på tunet og tok oss i mot, vi var 13 hunder til sammen. Hundene merket med en gang at her var det godlukt.De er veldig ivrige!!

Det første vi gjorde var å gå inn i et stort nettingbur der det gikk fasaner fritt omkring (dette var spennende).Alle satte seg ned på en linje hvor vi nå skulle legge hunden i fanget på ryggen!Fasanene spankulerte rundt og kurret og tro det eller ei, men etter en liten stund var hundene helt rolige!!!!

Neste post var å gå mellom bur der det satt en spent due. Dette gikk ganske greit for de fleste hundene.(Vi fikk nå mye skryt at vi hadde bra dressur på hundene våre, takket være gode instruktører)

Vi fortsatte med mye trening her mellom burene med duene, etter hvert ble hundene veldig flinke til følge med på våre komandoer.

Så var det inn på et inngjerdet område hvor vi virkelig skulle teste ”sitt” med fugl i oppflukt(nå gruer undertegnede seg for her vet jeg at vi kommer til å feile). Jo da, vi står fint på rekke, fuglen går og der løper jammen meg bare et par hunder etter(deriblant min hund!!!), de andre sitter så fint!

Siste slipp går det bra med alle hundene og da velger Morten å avslutte kvelden da det er positivt for alle. Vi, både to og firebente hadde en lærerik og veldig sosial kveld. Undertegnede skal tilbake for å trene på ”sitten” og dette stedet er å anbefale til alle hundevenner.

Takk til alle vi var sammen med, det er en super gjeng fra dressurkurset til avd 2. Sender en stor takk til Morten Sætaberget for en kjempekveld, den var veldig lærerik og hyggelig.

Med vennlig hilsen Sissel Nygaard og Enya, avd 2