Søndag 4. november var det klart for `klubbprøva`til avd.3 Det stilte 17 hunder 7 i Ak og 9 i I UK .
Her var det hunder som hadde vært mye på lavland, of noen som var helt ferske. Vi hadde ikke fugl i noen av de første slippene. Første hund som kom i fugl var Bjerkeåsens Gea. Hun hadde en treningsdag på fasan i fjor som bakrunn. Vi som sto og passet veien meldte stand på hunden. Med litt misforståelser og rop. Fikk unge Kjernsholen fart på beina med fører hakk i hæl. Det ble et flott skue for oss så på, at Gea reiste fugl og var komplett rolig. Heretter var det sjans på fugl på alle hundene. Vi koste oss såpass mye, at det begynte å bli i overkant mørkt da vi kom fram til gapahuken. Men vi fikk grilla pølser, spist kake og kost oss før premieutdelingen.
På Ak partiet var det fugl allerede i første slipp, men som dessverre endte i en støkk. 2 slipp senere endte vi opp i en ”hønsegård” hvor det var fugl overalt. Heller ikke her klarte hundene å få til godkjent fuglearbeid. Utover dagen var det jevn besatt med fugl, men det viste seg å være vanskelig for våre hunder, og det ble flere støkk ettersom dagen gikk.
På slutten av dagen bestemte vi oss for å oppsøke ”hønsegården” en gang til, og denne gangen gikk det bedre. Røde Hunders Snella vartet opp med et flott fuglearbeid med reis i nest siste slipp. I siste slipp jakter vi oss ned til gapahuken hvor vi skal avslutte dagen, men rett bak gapahuken finner vi Bjerkaasen Erte Berte i stand i skumringen. Fører kommer til og reiser presist fasanhøne, og vi fikk en perfekt avslutning på prøven.

I UK ble det tre hunder på lista
1 premie UK: Bjerkeåsens Triac og Asgeir Bjerke
2 premie UK: Bjerkeåsens Gea og Heidi Høstmælingen
3 premie UK; Frøya og Morten Berg

I AK var det 2 hunder som kom seg på lista
1 premie AK: Røde Hunders Snella Og Ole Verner Hoff
2 premie AK: Bjerkeåsens Erte Berte Og Elisabeth H. Bjerke

Vi gratulerer alle!

Og håper enda flere tar denne dagen sammen med oss. En flott dag og lære og kose seg på :)


Takker så mye til Hedmark og Oppland fuglehund klubb for at vi får disponere deres flotte terreng

Takk også til Kai Kjernsholen og Roar Lundby som dømte prøven.

En stor takk også til våre sponsorer


Buddy Lillehammer og Eukanuba