DET VAR IKKE MANGE DELTAKERE….
men til gjengjeld var det en garvet gjeng som hadde vært ute ei vinternatt før. De møttes på Skisland for å avgjøre hvem som skulle utropes til NISK KlubbeMester 2009.
Allerede ved ankomsten ante vi noen spente hunder som logrende og med forskitige bjeff fortalte at de var klare til å utføre de ordere de skulle få. Førerene målte hverandre under skyggeluer for å se om noen har funnet frem skjulte våpen som skulle sikre den edle tittelen. Men alle visste at fusk er bannlyst og ingen tenkte på det, men det går jo an å håpe at nærmeste konkurrent ”driter seg ut” i et avgjørende øyeblikk!
Først satte den bolde kameratgjeng seg i stevne på skytebanen. Førstemann regnet seieren innen rekkevidde da han med sine 23 treff satte Berettaen tilbake ved stubben. At neste man skjøt 21 treff befestet bare hans oppfatning og hvilepulsen seg inn kroppen. Da stilte tredjeman seg opp på standplass. Med 25 skudd i pakken, en attityd og et blikk så konsentrert at hønsehauken på Røyknes burde få linser, knuste han alle leirduene så nær som en. Varmedisen stod av Berettaen, og da våpenet ble satt opp langs en furu-legg skimtet vi ”full-cylinder” choke i nederste løp. De to neste konkurrentene gjorde helhjertete forsøk på å skyve tredjemann ned av pallen. Selv om kastemaskinene ble oljet og leirduene lagt pent til rette, lykkes de ikke å rikke Villy Howden fra øverste palplass. Første konkurranse var avgjort!
Heiagjengen, for anledningen representert med Kari og Sylvia, hadde som seg hør og bør rigget klar maten. Ertesuppe og pølser med tilhørende drikke gjorde godt i sultne konkurranskropper og etter 1 time var kreftene tilbake og tevlingen fortsatte. Nå var det hundene som skulle vise sine ferdigheter i disiplinen Apport. Forskjellige objekter ble lagt 40 meter ut. Felles for dem alle var at de en gang hadde flydd og vært jaktbart vilt. Hundene skal ha all mulig skryt for vel utført arbeid, men også for at de i det hele tatt ville hente objektene som etter opptil 8 år i sekken ikke så veldig appetittelig ut. Fordelene var nok, at det var de ikke for hundene heller. I apporten viste irsk setteren sin styrke, og førsteplassen gikk til Ola Unhjem og IS Joker. Krystall kan settes i premieskapet, og det ryktes nå at Ola og Joker på vei hjem, inngikk en avtale om at hunden alltid skal apportere på skogfuglprøver..
Siste øvelse og prøvelse var støkk. Ettersom de fleste hundene etter hvert er like garvede som eierne, og vet at det ”spruter” duer opp av intet fikk vi problemer med å få opp farten slik at øvelsen kunne gi den ønskede effekt. Etter råd fra de eldste på plassen, ble det besluttet å avslutte konkurransen med de to første øvelsene tellende.
Årets klubbmester 2009 heter Villy Howden med IS Ronja og er i skrivende stund på vei tilbake til sitt nye hus i Egersund. Det ryktes at han har snekret et stort premieskap i stua, så her må alle legge seg i hard-trening om man skal slå han til neste år.
Med beste hilsen
Egil Dåsvatn