Det er med stor sorg klubben har mottatt budskapet om at Kari Røinås har gått bort. Kari har i flere tiår vært en markant skikkelse i fuglehundmiljøet og i Norsk Irsksetterklubb har hun en helt spesiell posisjon. Kari Røinås ble æresmedlem i klubben i 1997. Sammen med sin mann Oddvar Røinås, også æresmedlem i klubben, anskaffet de seg sin første irsksetter like etter at de giftet seg midt på 50-tallet. Med sitt oppdrett Steinfossen stod Kari og Oddvar i lang tid som oppdrettere av mange av Norges beste irsksettere.

Allikevel er det Karis´ engasjement for klubben som virkelig står frem. I en årrekke står Kari bak Venneslatreffet på Skisland i Agder. Venneslatreffet har vært en samlingsplass for klubbens medlemmer og avdelinger i «all tid» kan det virke som. På Skisland har det vært arrangert aktiviteter med hund som utstillinger, aversjonsdressur, kurs og foredrag og uhøytidelige aktiviteter for menneskene som var der med bading, fisking og konkurranser avdelingene imellom. Kari stod for gjestfrihet og servering av god mat. Så fort et treff var over begynte Kari å forberede seg til neste samling, stekte hjemmelagde karbonader, bakte rundstykker og ertesuppen er viden kjent.

På samme måte holdt Kari sin hånd over skogsfuglprøven som hver høst har gått i samme område. Gjestfriheten og engasjementet for aktivitetene i avdeling 4 er noe som har gått igjen. Kari og Oddvar har vært sentrale i anskaffelsen av et treningsterreng for avdeling 4 på Hovden i Setesdalen og har villig stilt sin hytte der opp til disposisjon når det har vært arrangert kurs og treningssamlinger på Hovden. Kari Røinås ble 85 år.

 

Våre tanker går til den nærmeste familien.

 

Norsk Irsksetterklubb er Kari Røinås evig takknemlig for innsatsen for klubben.

Bildet er fra et av Venneslatreffet der Kari står til høgre, videre Per Sandanger, Oddvar Røinås og Birger Stene.

 

Gisle Sveva

Leder Norsk Irsksetterklubb.

Oddvar II_553x830.jpg