Tara fra en jakttur i Folldalen

Håvard har drevet med jakt og fuglehunder i flere år, men er for mange et ubeskrevet blad og vi spurte derfor om han kunne sende oss noen ord:

”Opp gjennom årene har jeg prøvd forskjellige jakthunder og for ca 5 år siden ble jeg overtalt av en venn til å prøve en irsksetter og har ikke angret på dette. Valget falt på Kennel Furunakken, og Tara kom inn i vår familie. Hun viste tidlig evner som tiltatle meg, og lysten til å stille på jaktprøver igjen ble tent.Tara og jeg har stilt på prøver både i UK og i AK, og Tara lyktes da også i sin første AK start med en 2. AK på Tisleia. Videre den sesongen ble det mange starter, men ingen fugl og dermed heller ingen premie.

Sesong 07/08 ble et hvileår for Tara da jeg ønsket å føre min andre hund Neadalens Lulla i UK. Selv om det ble et hvileår for Tara så videreutviklet hun seg til å bli en meget god jakthund med gode viltfinneregenskaper.

Vi startet opp igjen med vinterprøver i år og Tara har gått meget bra på alle sine starter, men sjansene på fugl uteble. Og det blir faktisk slik noen ganger at man som fører går litt i kjeller'n når flaksen ikke er til stede.

Men nå på søndag i Folldal var lykken med oss. Vi startet opp med frisk mot og var klar til dyst søndag morgen.Tara starter opp som hun pleier med fullt trøkk,fikk med seg mye terreng i motvind.Neste slipp ble i medvind og mer åpnet terreng.Plutselig kaster hun seg inn i en stand, avanserer, reiser fugl og er komplett rolig i skuddet, endelig lykkes vi også, et godkjent fuglearbeid. De neste to slippene fortsetter Tara i samme stil og fart, syntes i alle fall jeg, men som fører vet man aldri, før dommen kommer. Så da dommer kommer og forteller at han har bestemt seg for en andrepremie, men at dersom jeg har apportbevis så kan jeg få byttet den til en 1.AK , så var følelsen bare helt ubeskrivelig”.

Tara er dermed den tredje hunden fra parringen mellom Geir Haugens NSUCHNJCH Zorba og Lyngstuas Jack II som får 1.AK. Tidligere har Freya og Nikita klart det samme. Fellesnevneren for alle tre er at de ikke har vært noen ”barnestjerner” og er ”matchet” forsiktig. Vi gratulerer eier og oppdretter og ønsker Tara lykke til videre.