Årets treningssamling på Dyranut hadde 28 deltakende hunder. Det viser nok en gang at avd 5 sine arrangementer er veldig populære her vest.  Av de deltakende hunder var rundt halvparten unghunder, der flere var med for første gang på samling med NISK.

Det er tredje år på rad vi samles på Dyranut Turisthytta på Hardangervidda. Det er et glimrende sted for oss hundefolk. God mat og hyggelig vertskap der vi føler oss veldig velkommen. Kort sagt: en kjempefin ramme for å skape god stemning og sikre en utbytterik treningssamling.

Lørdag var vi ute med 2 treningspartier, der Stian Wergeland og Trond Inge Askvik stilte som instruktører. Resten av gjengen var ute med Gisle Sveva, leder i NISK hovedstyre, som kom over fjellet for å delta på samlingen og dømme i årets avdelings klubbmesterskap. 

Treningspartiene hadde mange spennende situasjoner, der uerfarne unghunder fikk oppleve ryper for første gang og våknet skikkelig. Mange førere opplevde en enorm framgang for hundene sine i løpet av sine slipp i fjellet. Mange hunder fikk nyttig trening i sosialisering. Noen av rypene var til dels vanskelig å komme inn på, andre holdt seg i ro til det ble stand. Men treningsdagen ble likevel kjempefin for alle som var ute. Fint høstvær gjorde at man kunne bruke dagen fullt ut.

Avdelingens klubbmesterskapet ble framskyndet fra søndag til lørdag på grunn av dårlig værmelding. Samlingens dag to måtte derfor avlyses, da vindstyrke og regn gjorde det uforsvarlig å gjennomføre planlagt trening.  Men slik er det, været kan vi som kjent ikke styre.

På klubbmesterskapet deltok 2 UK-hunder og 7 AK-hunder. Dette partiet gikk i en del av terrenget som der det var lite fugl å finne, til tross for at mange gode søkere gjorde hva de kunne for å finne dem. Mesterskapet ble derfor avgjort på grunnlag av søk. Vinneren av AK lå i «egen klasse», og scoret høyt i arbeidet hun utviste. Men de andre var heller ikke dårlige.

Rangeringen ble som følger:

Vinner av unghundklassen, UK:

  1. Roktdalens Mio. Eier/fører: Ådne Herfindal
  2. Shotguns Evita. Eier/fører: John Rygg

Vinnere av voksenklassen, AK:

  1. Neadalens Ellie. Eier/fører: Torill Hartwig
  2. Vestvidda Efe Era. Eier/fører Knut Steinar Skiple
  3. Rugdeskogens Pink Pale Ale. Eier/fører: Vigdis Ingebrigtsen

 

Lørdagskvelden ble det 3-retters deilig middag på Turisthytta. Det var dekket til 39 deltakere, deriblant barn og ungdommer, unge voksne og flere gamle «travere» i miljøet. Et kjempefint fellesskap.

Etter middagen hadde instruktørene gjennomgang hundenes arbeid i fjellet. Dette er en lærerik og interessant seanse for alle, ikke minst de enkelte førerne. Premien «Dagens Opplevelse» gikk i år til Alabama på 12 mnd, som viste en utrolig god utvikling gjennom dagen.

Deretter var det premieutdeling for klubbmesterskapet 2021, men applaus til alle vinnere. Egen artikkel med bilder ligger på vår facebook side "NISK avd.5".

 

Til slutt på kveldens program sto som vanlig på vår høstsamling lotterisalg med haugevis av fine premier. Alle loddbøker ble utsolgt, stemningen var stor, og noen forsynte seg særlig godt av premiebordet. Men de fleste vant noe.

Vi takker Gisle Sveva for at ble med oss på samlingen her vest, og for dømming i klubbmesterskapet. En stor takk også til instruktørene Stian Wergeland og Trond Inge Askvik, som begge gjorde en kjempefin innsats ved å inspirere og gi råd til deltakerne på samlingen. Takk også til alle deltakere, for godt humør og positive bidrag på årets høstsamling. På vår Facebook side "NISK avd.5" ligger mange fine bilder fra samlingen.

Premiene til utlodning var sponset av Sandviken Dyreklinikk, Vigor & Sage, Myrbø Butikk, Rema 1000 Fanatorget, Frende forsikring og NISK avd 5.

Velkommen igjen!

Alabama.jpg

Alabama som ble vinner av "Dagens Opplevelse" for størst utvikling gjennom dagen!