Via ”Søk på hund” fant vi ut at dette var en valp etter Tydalens Ry og Lyngstuas Jack II, og at Bowie var den fjerde hunden fra dette kullet som var blitt premiert. 

Bowie fikk i 2008 en skade i legg og korsbånd, men har utviklet seg til å bli en god jaktkamerat og en fantastisk familiehund. Mye takket være hjelp og støtte fra engasjerte oppdrettere! Siden dette for oss var et nytt ”bekjentskap” ba vi om noen ord fra Helge:

”Høsten 2006 var det familieråd hjemme hos oss hvor alle tre barna og mor i huset klarte å overbevise meg om at en hund måtte vi ha ( og lykkelig er jeg for det! )

Via bekjente som hadde valp fra Rastaskogens A-kull, kom vi i kontakt med oppdretter Ingmar Søderstrøm og Kari Frydenlund. De hadde fått B- kullet på Tydalens Ry, og siden en av valpekjøperne hadde trukket, seg fikk vi anledningen til å få oss en irsetter.

Det var veldig stas for både store og små da vi var på Rastaskogens kennel og fikk møte vårt nye familiemedlem. Vi reiste inn til Lørenskog fire uker senere og hentet vår nye valp som fikk navnet Bowie.

Jeg som førstegangs hundeeier og lynfersk jeger, fant fort ut at jeg hadde mye å lære. Vi meldte oss på diverse dressurkurs, og det var ikke tvil om hvem som hadde mest å lære. Det var meg!

Jeg vil si at vi var heldige som fikk kjøpe hund av Ingemar og Kari. De hadde gjort en fantastisk jobb med valpene. Bowie var renslig, og ble raskt trygg i sitt nye hjem. Ingemar ringte minst en gang i uken under valpeperioden (og ringer fortsatt) for å høre hvordan det gikk, og komme med veiledning. Var det noe vi lurte på så var det bare å ta kontakt. Så det har blitt mange telefoner under jakt og trening.

De arrangerte flere valpetreff i Femunden og samlet oss til dressurkurs. For oss som ferske hunde eiere var det en fin måte å komme i kontakt med miljøet på. Ingmar pratet mye om jaktprøver, og fristelsen ble så stor at vi meldt oss på jaktprøve på Nøsen i vinter.

Første dag gikk Bowie dårlig, jeg foret på i pausen og han fikk mageproblemer og hadde ingen god dag. Neste dag var vi ute i første slipp. Det gikk godt, etter 10 min. fikk Bowie stand. Jeg stod å så på, og viste egentlig ikke hva jeg skulle gjøre. Bowie avanserte, rypa lettet og jeg blåste i ei fløyta som hadde frosset. Det var det, da var vi ute.

Men man kan ikke gi opp! På jaktprøve lørdag 10.oktober i Vestfold gikk han kjempegodt med 5-5-6-4-4-4 på kritikken, men ingen fuglearbeid.

Søndag var ikke søket like bra, men nå kom fuglearbeidet. Dermed kunne vi etter 15 min slipp reise lykkelige hjem med en 3. AK i sekken!”

 

Vi gratulerer og ønsker lykke til videre!

Rastaskogens Bowie

Herlige dager i fjellet........

men ikke bare solskinnsdager.....