Neverdalens A`Yatzy med 1.AK

 

Vi lar eier og oppdretter Thor Eide selv fortelle fra prøven:

" I sitt første slipp på lørdagen fikk Yatzy servert et flatt fjellparti med lav lyng og blåbærvegitasjon som skulle vise seg å være godt besatt med ryper. Så flaks kan man endelig ha i et terreng som skulle vise seg å være ganske moderat mht. rypetettheten. Nå fikk han vist flere flotte fuglearbeider i tett rekkefølge med en makker som aldri rakk å komme ut i skikkelig søk.

Med vår tidligere rike erfaring på premieringer som detter ned på 2 tallet av ulike årsaker, visste jeg at dagen var lang og mye kunne skje.

Andreslippet ble noe mer spennende enn jeg egentlig satte pris på. Yatzy ble sluppet i medvind i åpent terreng med dalside imot. Da han la i vei og drog seg over horisonten og ble borte, tenkte jeg noen sekunder at ”dett var dett” Når han heldigvis dukket opp igjen etter et langt minutt og tok hele dalsiden ned i fint motvindsøk var optimismen tilbake.

Når så tredjeslippet ble avsluttet i et mer kupert bjørketerreng med tettere reviering i god kontakt ,visste jeg at muligheten var tilstede".

Fra kritikken: A`Yatzy går et godt og fornuftig søk i beste fart og stil. Stand, reiser presist, rolig i oppflukt og skudd. Senere ny stand, løser ut og støkker kull i sterk medvind. Ny stand, slår ned i vind perfekt og tar intens stand for enkelt rype som letter, rolig. Senere ny stand langt ute, reiser fint RIOS. I senere slipp stand langt ute, som løses selvstendig ut da vi kommer. En meget god hund som i dag får sin velfortjente 1pr. AK. Tallkarakter 6-5-6-4-4-4.

VI GRATULERER!