Tintoramas Tini
Tintoramas Tini

Tintoramas Tini

Tidlig i første slipp hadde Tini en kjempesjanse på rype. Tini og makker hadde konkurranseløp, og hadde passert  like ved fugelen. Ikke før førerne nærmet seg, fant rypen det best å forflytte seg.  I siste slipp ble Tini borte noen minutter, og ble funnet i stand i marsjretningen av dommer. En hesblesende fører hastet mot Tini, men før han rakk å gi resingsordre, lettet rypa presist foran Tini. For denne prestasjonen ble ekvipasjen belønnet med en 3. pr VK-finale. (e/f: Kristoffer Brobak)

I VK.kvalifisering fikk Tini  4.pr VK ((e/f: Kristoffer Brobak/Kai Ove Holten)

 

Gagganjunis Varja
Gagganjunis Varja

Gagganjunis Varja

Lørdag i første slipp etter pausen, finnes Varja i samstand med makker. Gjør det som en særdeles god hund skal gjøre, og blir belønnet med en 1.pr VK.

I finalen bestemmer Varja seg for at det er rypene laaaaangt ute som skal finnes, og kommer ikke inn til fører før slipptiden er ute. (e/f: Monica og Geir Koppen/ Geir Koppen)

Heggelifjellets Bitos Fax II

I første slipp forsvant Fax bak en haug og kom ikke fram igjen. Fører Svein Wara meldte stand, og da dommer kommer frem reises Fax på avstand, komplett ro i oppflukt og skudd. I senere slipp kommer Fax inn til fører og oppfører seg litt merkelig. Fax returnerer der han kommer fra, mens fører og dommer fortsetter i marsjretning. Etter en stund kommer Fax tilbake, oppfører seg rart nå også og nå skjønner Svein at dette kan være rapport. De kommer frem til Fax, men fuglen er fløyet, og resultatet blir: tomstand. Senere støkkes rype i to omganger, og Fax blir avsluttet med en 2.pr AK. (e/f: Svein Wara)

Fax ble kåret til prøvens beste AK-hund.

Frida

Frida er en ung hund, med stor fart og godt jaktvett. Finnes i stand, reiser villig enkelt rype, roes på tilrop, utreder OK.  Blir med dette flotte fuglearbeidet belønnet med en

1.pr UK.

Denne premien ga Frida biletten til Artic Cup.

(e/f: Anita og Thor Lehtigangas/Thor Lehtigangas)

 

NISK gratulerer alle de premierte.