Bjørn Ingebrigtsen ny

Avd 7: Bjørn Ingebrigtsen fikk Æresmedlemskap i Nisk :-)

Under tilstelning på Saupstad helsehus idag ble Norsk irsksetter klubb høyeste utmerkelse Æresmedlemskap tildelt klubbens mangeårige medlem Bjørn Ingebrigtsen . 30 familie og hundevenner hadde en hyggelig og minnerik kveld. Kvelden begynte med sang av familiens trubadur Dag Ingebrigtsen. Servering. Senere mange taler fra hundevenner, jaktkamerater og familie. Sønnen Bjørn Kåre Ingebrigtsen fortalte at de hadde bestilt seg valp for å føre tradisjon og kennelnavn videre, før Tor Westrum overekte diplomet og blomster som bevis på utnevnelsen. En flott og minnerik kveld for alle og Bjørn satte utrolig pris på utnevnelsen og arrangementet..
Vi gratulerer så mye med Æresmedlemskapet til Bjørn :-)

 

Kjære Bjørn

Det er med stor glede og ærbødighet jeg i dag står her på vegne av Norsk Irsksetterklubb for å overrekke deg dette diplomet som viser at du er tildelt den høyeste utmerkelse og hedersbevisning NISK kan dele ut.

Æresmedlemsskap kan tildeles enhver som representantskapet i Norsk Irsksetterklubb synes har gjort seg særlig fortjent til det.

Bjørn kjøpte sin første irske setter i 1969 hos Vigdis og Per Nymark og med denne tispa, Valaskalvs Urd, skrev Bjørn historie. Urd fikk 1.UK på sin første jaktprøvestart i Verdal, ble raskt VK hund og satte kronen på verket da hun som første irsksetter i historien vant Sølvhundprøven med Cacit på Kongsvold i 1976. Urd var også pen og kunne smykke seg med både jakt og utstillingschampionatet. 

Kennel Skårgangen var i over 20 år ledende oppdretter av irske settere med Urd som stammor. Urd fikk bare ett kull da hun ble parret med datidens andre store stjerne, NUJCH Vinsterens Kim, men dette kullet ga da en avlshund som skulle få stor betydning for irsksetteravelen, NUCH Skårgangens Atos. Bjørn tok en parringsvalp når Atos ble parret med Steinfossens Donna, og videreførte sin avl på henne og senere også på Skårgangens Bianca.

Med hunder fra kennel Skårgangen fikk mange kjente irsksetter eiere og oppdrettere i hele Norge sin flying start i sporten, med bla. Jan Rynning, Birger Stene, Bjørn Wist, Tor Westrum, Bjørn Olsen, Bjørn Schjølberg, Kjell Dahl, Geir Larsen, Royer Larsen og Ola Rønning. Også siste irsksettekull forsynte seg av premiebordet, Skårgangens Troya til Tor-Hartvig Bondø ble premiert med en velfortjent 1.VK/CK.

Bjørn ble autorisert som jaktprøvedommer allerede tidlig på 80-tallet, og han bidro aktivt både når det gjaldt å etablere Trøndergruppa i NISK og avdelingens jaktprøve i Tydalen. Han satt også i NISK’s avlsråd i mange år på åttitallet. Det er likevel som oppdretter og i avlssammenheng Bjørn har gjort den mest betydelige innsatsen, som dagens oppdrettere fortsatt nyter godt av og videreutvikler. For dette arbeidet er han også tildelt klubbens gullmerke.

Mvh.

Norsk Irsksetterklubb

 V/Tor Westrum

 

Publisert | Oppdatert 11. april 2018