Kl. 10 lørdag startet i alt fire treningspartier med til sammen 23 hunder. Alle var som vanlig forventningsfulle på hva dagen skulle bringe. Det var minus 14 grader, bitende vind og vekslende tungt/avblåst snøføre. Rypene hadde visst hørt rykte om at vi skulle til fjells, for de var borte vekk. Kun 1 rype ble funnet av Bordalens Elling til Eli og Terje Korneliussen. Dette ble det eneste fuglearbeidet på samlingen. Dette medførte premiering som ”Dagens beste
innsats” på den sosiale samlingen lørdag kveld. Der var det god stemning som vanlig. 

De fire instruktørene Ove Larsen, Arvid Moe, John Rygg og Pål Friis gav tilbakemelding fra sine partier. Førerne fikk gode råd med videre treningstips. Instruktørene imponerte med sin entusiasme og evne til å gi motivasjon og tips til mer uerfarne førere. Det tradisjonelle loddsalget var kilde til mye latter og god stemning. Ragnhild Skagseth som som eier Hovdmyras Buffy, stakk av med ”nesten” alle premiene, men det var Ove som fikk Cognac’en. Søndag var det på’an igjen i minus 18 grader men heldigvis litt mindre vind. Dagen ble mer positiv værmessig enn lørdagen. Men vi sang: ”Kor e alle rypene? Kor har de fløyet hen? Sitter de der nede?” etter Jan Eggums melodi ”Kor e alle helter hen”. Det var ikkje ei fjør å se..

Det ble satt opp et treningsparti som gikk med den evig optismistiske John, mens resten deltok på det årlige klubbmesterskapet. I år ble det ikke avviklet UK-mesterskap da alle unghundene ble anbefalt eller valgte mer trening.

AK-mesterskapet gikk som vanlig og tilbakemeldingene fra dommer og hovedinstruktør Pål Friis i etterkant var at han likte det han så. Her var mange gode søkere som jobbet systematisk og fornuftig. Dessverre uteble rypene i klubbmesterskapet også. Hegglifjellets Vicky til Fredrik Viseth gikk av med seieren. Pål Friis uttalte at dette var en helt suveren søker. På andre plass kom Bordalens RedMan til ringreven Martin Vivås og 3.plassen gikk til US Electra (Elli)til Åse Vaag/Fritjof Stangnes.

Vi retter en stor takk til positive instruktører og deltakere som bidro til god stemning i det tøffe vinterfjellet. Neste år vil vi prøve å få til et nytt alternativ for vintersamlingen til NISK avd.5. Mjølfjell var nevnt som et alternativ. Vi får se hva vi får til.

For styret i avd 5, GitteAmundsen