superbelle_300x268

Vinner NC UK

Neadalens Super-Belle eies av Kristine og Torgeir Møst, Selbu.
Vi driver kennel Neadalen og har for tiden 5 hunder; Valeheias Litj-Pia, NJCH NSUCH Eklias Adam, Hyllfjellets (Neadalens) Soria Moria (mor til Super-Belle), Neadalens Litj-Drøya samt Super-Belle – alle irsksettere. Vi mistet dessverre en kjær hund under 1. jaktdag i høst, Norsk Derbyvinner 2001 – Neadalens Litj-Nea.

Vi jobber begge som lærere ved grunnskolene i Selbu. Vår fritid går stort sett med til jakt og trening av hundene når det er sesong til det, samt jaktprøver. Fugletitting, fisking, hus og hage tar også en del av vår fritid.
Vi har drevet aktivt med jaktprøver siden 1997. Har hatt til sammen 7 hunder – alle jaktpremierte. Torgeir startet med støkkjakt i ung alder – og har lang jakterfaring. Fra 1991 med egen hund. Kristine har jaktet siden 1992.

Super-Belle er ei dame som innehar mange gode egenskaper vi verdsetter høyt. Hun er meget arbeidssom og står på uansett. Hun var veldig lett å dressere og har en stor lyst til å gjøre oss til lags. Hun har et solid søk - og vi setter utrolig stor pris på hennes måte å reviere på. Hun fungerer topp både på fjellet og ikke minst i skogen.
Super-Belle er ei skikkelig "jåledame", med mye "bling bling" – noe "mor" i huset har sørget for – men som "far" har måttet tålt mange kommentarer på, fra gutta på jaktprøvene:o) Hun er kjent for sine diamanthalsbånd – og bærer disse med verdighet.
Belle er ellers ei jente med stor personlighet og har mange kallenavn; Bubban, Boobs, Smykkesnupies etc… Hun er for øvrig oppkalt etter en berømt massemorderske fra Selbu; Belle Gunness.

Treningstips: Kvalitet framfor kvantitet – spesielt mtp dressur. Ha dressuren i orden før man drar til fjells. Benytt gjerne tamfugl i "oppstart" for å få inn gode fuglearbeid (vis måtehold). Tren intervall i fjellet med unghunden – for å holde trøkk, intensitet og konsentrasjon oppe.


Publisert | Oppdatert 21. januar 2008