Lørdag 16. og søndag 17. februar gikk Kvinnheradprøven av stabelen i regi av VFK. I kupert vestlandsterreng og under varierende værforhold, stilte flere av klubbens medlemmer til start i UK, AK og VK. Lørdag var føret noe hardt før det kom litt snø utover dagen, mens søndag tinte det opp med plussgrader og nedbør. Det var både orrfugl og rype i terrengene, om enn i noe begrenset antall akkurat denne helgen. De fleste deltakerne var innkvartert på den store anleggsbygingen til Sunnfjord Energi, hvor forpleiningen var upåklagelig. Alle fasiliteter i umiddelbar nærhet, meget god mat både tidlig og sent, samt topp prøveledelse og god arrangementsregi bidro sterkt til en hyggelig opplevelse. Her har lokallaget i Kvinnherad all honnør!

Lørdag
Lørdag gikk tre partier, hvorav to med henholdsvis åtte AK-hunder og fire UK-hunder pluss et VK-parti.
 
Denne dagen ble det ingen premiering på klubbens hunder, men Irsk setter Fugleoddens Bono til John Johnsen fra Rogalandsavdelingen fikk seg en 3AK. Det samme gjorde Pointer Jegervollens Rapp til Einar Nore, mens KV Rugdelias NMJ O Sole Mio til Børge Follesø tok en 2AK.
 
 
I vinnerklassen ble det 1VK til Pointer Grimasteggens Lucifer til Elin Dugstad, for anledningen ført av Øystein Johnsen. Her må det nevnes at Irsk setter Evreka til Hans Nordnes fra klubben vår bydde på skarp konkurranse, men gikk dessverre noen meter for langt etter i oppflukt ned et meeget bratt heng…
 
 
Søndag – tre premier på to fuglearbeid!
Søndag åpnet himmelens sluser seg, og med plussgrader ble resultatet regn. Det gikk tre partier med blandet AK/UK i terrengene Grønlia, Skitrekket samt Storbjørnli.
 
Når dagen var omme hadde tre hunder oppnådd premie, fordelt på totalt to(2) fuglearbeid! GS Mentor og IS Nemi hadde stand i nedoverbakke på samme rypen, begge hundene var rolig i oppflukt og fikk sine velfortjente premier.
 
Vi gratulerer Gisle Gausvik (til høyre på bildet nedenfor) fra klubben som fikk en flott 3AK på sin hund US Nemi under tøffe forhold. Dette er Nemi sin første start i AK etter hun ble 2 år i slutten av januar, hun har fra før en 1UK på fire starter i UK.
 
 
Ellers fikk Geir Heggertveit en 3AK på sin GS Gordvalls Mentor, mens Morten Åsbø dro i land en 2AK på GS Gordvalls Kula og fikk dermed vandrepokalen Kvinnheradkruset som prøvens beste AK-hund for andre år på rad.
 
Har du noen artige bilder fra Kvinnheradprøven kan disse sendes til thomas.ottesen@broadpark.no Det samme gjelder utfyllende kommentarer, evt. rettelser, korrekturfeil eller andre innspill. Vi oppdaterer fortløpende straks meldingene tikker inn!
Med forbehold om feil…